Hamarosan kezdődik a karácsonyi vásár a belvárosban

November 24-én nyílik meg a Budapesti Karácsonyi Vásár és a Városháza Téli Élménypark, amelynek részeként a Deák Ferenc téren karácsonyi vásárral, a Városháza parkban pedig jégpályával várják a közönséget.

2023. 11. 15. 16:32
Forrás: Budapest Brand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 24-től január 7-ig minden nap lehet majd korcsolyázni a Városháza parkban reggel 8 órától 20 óráig, míg csütörtöktől vasárnapig egy órával tovább, 21 óráig tartanak nyitva. A helyszínen a készlet erejéig korcsolyát is lehet majd kölcsönözni – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a programokat szervező Budapest Brand nZrt.

A Deák Ferenc téri vásárban és a Városháza parkban hagyományos karácsonyi édességeket, ételeket és italokat, valamint magyar kézműves termékeket lehet majd kapni.

December 3-án, az első adventi vasárnapon közös gyertyagyújtás lesz a Városháza parkban, december 6-án pedig ugyanitt Mikulás ünnepséget is tartanak.

A Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciója is kitelepül a Városháza parkba, ahol december 18-ig várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére a cipősdobozba csomagolt hasznos és kedves ajándéktárgyakat, játékokat.

Amint lapunk is beszámolt róla, Európa harmadik legjobb karácsonyi vásáráért nem kell nagyon messze menniük, mert az itt található Budapesten, egészen pontosan a Vörösmarty téren – legalábbis a Christmas Tree World ítélete szerint.

A portál rangsorolta Európa hetven legjobb karácsonyi vásárát, amihez figyelembe vették a Google keresési eredményeit, az Instagram-említéseket, a TikTok-címke-megtekintéseket, a piacok működési napjainak számát és egy szálloda átlagos árát az egyes városokban, hogy teljes képet kaphassanak az ünnep rajongói.

A budapesti karácsonyi vásár – újabban Vörösmarty Classic Xmas – novembertől december végéig, egészen pontosan 44 napig tart. A magyar főváros csilingelő piaci standokkal és fenséges építészettel nyit, ahol a turisták egy csésze forralt bort, édes kürtőskalácsot és minden ünnepi hangulatot élvezhetnek – fogalmaz a portál.

November 17-től öltözik karácsonyi díszbe a Vörösmarty tér.

Azt is megírtuk, mennyibe kerül majd a legolcsóbb menü, ahogy azt is, hogy a szervezők pazar pompával készülnek az ünnepre idén is.

Borítókép: A korcsolyapálya látványterve (Forrás: Budapest Brand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.