Látványos videó, majdnem felborult a viharos szélben egy óriástengerjáró

Montenegróban brutális szél fújt a tenger felől. Megdöbbentő felvételek a Kotori-öbölből.

2023. 11. 29. 10:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kis híján az oldalára borult egy utasszállító hajó az Adriai-tengeren, a montenegrói Kotori-öbölben. A térséget az elmúlt néhány napban hatalmas viharok sújtották, így az egyébként békés vizű, fjordszerű öbölben is erősek voltak a széllökések és magasak a hullámok. A közösségi oldalakra feltöltött videón egy méretes utasszállító hajó látható, ahogy a szél miatt kibillen az egyensúlyából, és teljesen az oldalára dől. A rémisztő felvételek ellenére a hajónak, miután egy ideig a bal oldalán haladt, végül sikerült egyenesbe állnia, és elkerülnie a felborulást.

A felvételek láttán a közösségi oldalakon sokan éles kritikákkal illették a hajótársaságot és az illetékes hatóságot: „Miért kell kockáztatni az emberek életét?”, „Miért engedték be az öbölbe a hajót, ha tudták, hogy ilyen súlyos a helyzet?”, „A vihar ellen nem lehet győzni”.

Az Amadea nevű hajó német tulajdonban van, és a kisebb tengerjárók közé tartozik – jegyzi meg a Montenegrói Rádió és Televízió. 192 méter hosszú, 40 lakosztállyal, köztük két királyival, és 254 hagyományos kabinnal rendelkezik. Utasai egy 14 napos hajótúrán vettek részt, amelynek részeként meglátogatták a montenegrói partok legizgalmasabb földrajzi képződményét, a Kotori-öbölt is. Bár a vihar okozhatott némi riadalmat az utasoknak, a hajó december 4-ig folytatja útját.

A többnyire csendes és nyugodt vízű, nyílt tengertől elzárt Kotori-öbölben nem ritkák a hasonló esetek, kialakulhatnak hirtelen jött, heves viharok igen erős széllel.

Borítókép: Vihar a Kotori-öbölben 2023 nyarán (Fotó: Magyar Nemzet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.