Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Magyar túszok is szabadulhatnak a Hamász fogságából

Értesüléseink szerint már a hétvégén, a négynapos tűzszünet alatt magyar túszt is elenged a Hamász.

2023. 11. 25. 10:22
Rafah, 2023. november 20. Izraeli légitámadásban lerombolt ház romjai mellett palesztinok a Gázai övezet déli részén fekvõ Rafahban 2023. november 20-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. MTI/AP/Hatem Ali Fotó: Hatem Ali
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk értesülései szerint 

már a hétvégén kiszabadulhat magyar túsz is a Hamász fogságából.  

Ahogy beszámoltunk, Izrael 39 bebörtönzött palesztin foglyot, 24 nőt és 15 tinédzsert engedett szabadon a Hamásszal kötött megállapodás részeként pénteken késő este, a Hamász által fogva tartott túszok közül pedig 13 ember visszatért a zsidó állam területére. A Hamász összesen 24 túszt engedett szabadon pénteken, 13 izraeli állampolgárt, tíz thaiföldit és egy Fülöp-szigeteki vendégmunkást.

A The Times of Israel beszámolója szerint a szabadon engedett 13 izraeli túsz többsége jó fizikai állapotban van. 

Nyolc embert a Schneider Gyermekgyógyászati Központba szállítottak. Az orvosok előzetes vizsgálata alapján az intézmény azt közölte, hogy mind a nyolcan jó fizikai állapotban vannak. A másik öt kiszabadult túszt, akik mind idős nők voltak, a Wolfson Medical Centerbe szállították. A kórház szerint néhányan „gyengék és kimerültek” voltak.

Borítókép: Izraeli légitámadásban lerombolt ház romjai (Fotó: MTI/AP/Hatem Ali)

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.