Már egy négyéves kisfiú is leválthatja Volodimir Zelenszkijt + videó

A Kremlben a hasukat fogták a röhögéstől az amerikai külügyminiszter sokatmondó agymenésétől.

2023. 11. 01. 9:03
ZELENSZKIJ, Volodimir
Brüsszel, 2023. október 11. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nyilatkozik a sajtó képviselõinek, amint megérkezik a NATO-tagállamok védelmi minisztereinek kétnapos tancskozására Brüsszelben 2023. október 11-én. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valószínűleg Oroszországban, a Kremlben sem gondolták volna, hogy az év legijesztőbb napján, halloweenkor a hasukat fogják majd a röhögéstől. Kiderült ugyanis, hogy bár demokratikus választások nem lesznek a „virágzó demokrácia fellegvárában”, Ukrajnában, 

Volodimir Zelenszkij elnököt már egy négyéves kisfiú is leválthatja – a jelek szerint legalábbis így vélekednek az Egyesült Államok kormányzati köreiben, ahol sikerült komolytalanná tenni az ukrajnai szolidaritást és még egyet belerúgni az államfőbe.

– Úgy tűnik, az USA így akarta hangsúlyozni e nap jelentőségét, amikor az angolszász hagyomány szerint a halottak szellemei találkoznak az élőkkel. Az amerikai elnök az eseményen Joe Biden jelmezt viselt – reagált Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő az amerikai külügyminiszter szürreális agymenésére.

Minden képkockája aranyat ér annak a videónak, amely a minap készült a Fehér Házban, amikor Joe Biden elnök washingtoni rezidenciáján is megünnepelték a halloweent. Ezen a napon a gyerekek ijesztő jelmezbe öltöznek és sorrá járják a környező házakat csokiért és egyéb édességért. Antony Blinken amerikai külügyminiszter biztosan büszke lehet magára, hiszen a lehető legijesztőbb jelmezt találta ki a négyéves kisfiának: Volodimir Zelenszkijt. 

A kisfiú olyan zöld pulóverben volt, amit az ukrán elnök a háború kirobbanása óta szinte le se vett magáról, és természetesen a sötét nadrág sem maradhatott el. A tökéletes kiegészítő pedig az ukrán–amerikai zászló volt. Blinken a kislánya jelmezét is kimaxolta, hiszen ő ukrán zászló lett.

 

Az internet népe természetesen sosem ismer kegyelmet, egy felhasználó az X közösségi oldalon a következő megjegyzéssel osztotta meg a videót:

Ez helyénvaló, hiszen Halloweenkor ördögnek és szörnyetegnek szoktak öltözni.

Egy másik pedig arra utalt, hogy rendkívül szimbolikus jelenetnek lehetett tanúja a világ, amikor a külügyekért felelős fődiplomata Zelenszkijnek és Ukrajnának öltözött gyerekeivel elment cukorkát kérni Joe Bidenhez, éppen úgy, ahogy azt Zelenszkij teszi a fegyverekkel és a pénzzel.

De volt olyan is, aki arra mutatott rá, hogy milyen ijesztő is maga a helyzet: Joe Biden aranyos nagypapaként osztogatja a csokit, a külügyminiszter pedig házaspárnak öltöztette a saját gyerekeit. A felhasználó szerint ugyanis az ukrán zászlós jelmez valójában az ukrán First Lady lenne.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.