Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Orbán Viktor: „Magyarország nem a fekete bárány, hanem az első fecske”

Magyar Nemzet
2023.11.23. 09:08 2023.11.23. 14:46
Orbán Viktor: „Magyarország nem a fekete bárány, hanem az első fecske”

Magyarország nem a fekete bárány, hanem az első fecske

− írta Orbán Viktor miniszterelnök az idén kilencvenéves, rangos svájci konzervatív hetilap, a Weltwoche zürichi jubileumi ünnepségén készült fotókhoz. 

Szerdai beszédében a kormányfő kiemelte, óriási megtiszteltetés, hogy egy tízmillió lakosú közép-európai ország vezetőjeként tart beszédet a német nyelvterület legnagyobb konzervatívjának születésnapján. 

Megnyugtató, hogy a német nyelvű újságokban még mindig vannak konzervatív értékek

– tette hozzá Orbán Viktor, aki kiemelte, hogy igenis van magyar–svájci barátság.

A kormányfő szerint Európa többi országában progresszív liberális hegemónia van, és a konzervatív beszéd és program azonnali megbélyegzést von magával.

A Weltwoche nem olyan, mint egy mainstream média, én pedig nem vagyok olyan, mint egy mainstream politikus. Remélem, hogy az érdeklődés kölcsönös: engem is érdekel, hogy mit gondolnak önök, több száz kilométerrel a hazámtól nyugatra, és talán a Weltwoche olvasóit is érdekli, hogy mit gondolnak néhány száz kilométerrel keleti irányban

– fogalmazott Orbán Viktor Zürichben.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Weltwoche svájci konzervatív hetilap jubileumi ünnepségén, Zürichben 2023. november 22-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.