Putyin: A táliboknál kötöttek ki az Ukrajnának szánt fegyverek

Az orosz elnök egy moszkvai rendezvényen beszélt a nyugati fegyverszállítmányokról.

Forrás: MTI2023. 11. 03. 17:33
PUTYIN, Vlagyimir
Peking, 2023. október 18. Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak nyilatkozik az Övezet és út elnevezésû nemzetközi együttmûködési fórum harmadik csúcstalálkozóján Pekingben 2023. október 18-án. MTI/AP/Kreml pool/Szergej Gunejev Fotó: Szergej Gunejev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken kijelentette, hogy az Ukrajnának szánt nyugati fegyverszállítmányok egy része az illegális fegyverpiacon keresztül az afganisztáni tálibokhoz került.

Most azt mondják: Ukrajnából fegyverek kerülnek a Közel-Keletre. Hát persze hogy így van, mert eladják őket

– mondta az orosz elnök egy moszkvai rendezvényen, hozzátéve: és eladják őket a táliboknak, onnantól kezdve pedig bárhova kerülhetnek. 

A Reuters hírügynökség összesítése szerint az ukrajnai háború kezdete óta a nyugati országok több tíz milliárd dollár értékben küldtek Ukrajnának fegyvereket. Ukrajna azt állítja, hogy szigorú felügyelet alatt tartja a neki szállított fegyvereket, ennek ellenére az Egyesült Államok megkérte Kijevet, hogy tegyen többet a korrupció felszámolásáért – idézi fel a Reuters.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak nyilatkozik az Övezet és út elnevezésû nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozóján Pekingben 2023. október 18-án (Fotó: MTI/AP/Kreml pool/Szergej Gunejev)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.