Rettegésben élnek a zsidók, Bidenék mégis a muszlimok miatt aggódnak

A Fehér Ház nemzeti stratégiát dolgoz ki az iszlamofóbia ellen.

Forrás: MTI2023. 11. 02. 8:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban tapasztalható iszlamofóbia elleni fellépésről készít nemzeti tervet az amerikai kormány a Fehér Ház szerdai bejelentése szerint.

A Biden-kormányzat a muszlim egyesületek, érdekvédelmi csoportok, kongresszusi képviselők és más szervezetek képviselőivel együttműködve nemzeti stratégiát dolgoz ki az iszlamofóbia és a gyűlölet minden formája ellen

– közölte közleményében Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára. – Az amerikai muszlimok és annak tekintett emberek, például az arabok és a szikhek túl sokáig aránytalanul sok, gyűlöletből fakadó támadást és egyéb diszkriminatív incidenst szenvedtek el – mondta Jean-Pierre. 

Mindannyian gyászoljuk Wadea Al-Fayoumet, egy hatéves palesztin-amerikai muzulmán kisfiút, akit a közelmúltban barbár módon gyilkoltak meg, valamint az édesanyját, aki ellen Chicago melletti otthonukban követtek el brutális támadást. – Amerikában nincs helye a gyűlöletnek senki ellen – közölte a Fehér Ház.

A döntésre éppen akkor került sor, amikor a zsidó közösségek Nyugat-Európában, valamint a tengerentúlon is rettegésben élnek a Hamász október 7-i Izrael elleni támadása óta. Lapunk több ízben beszámolt a zsidókat ért attrocitásokról az Egyesült Államokban, ezek főként az egyetemeken fordulnak elő, ahol rendszeresek az Izrael-ellenes tömegtüntetések. 

Borítókép: Palesztinpárti tüntetés New Yorkban (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.