Sebastian Kurz: Az európai migrációs politika egyre több halált okoz

Telt ház előtt rendezték meg a Sebastian Kurz karrierjéről készült legújabb dokumentumfilm magyarországi premierjét, az azt követő pódiumbeszélgetésen pedig a korábbi osztrák kancellár az egykori és a legújabb európai migrációs politikát, valamint az izraeli háború kontinensre gyakorolt hatását is elemezte.

Forrás: Mandiner2023. 11. 08. 20:59
KURZ, Sebastian
Bécs, 2021. december 2. Sebastian Kurz volt osztrák kancellár sajtótájékoztatót tart Bécsben 2021. december 2-án, amelyen bejelentette, hogy minden politikai megbízatásáról lemond, és teljesen kivonul a politikai életbõl. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban Sebastian Kurz elmondta,

minél nyitottabb az Európai Unió, annál többen indulnak útra, és annál többen fulladnak a Földközi-tengerbe. Összességében tehát ez a migrációt támogató politika egyre több halált okoz

A Mandiner arról ír, hogy a korábbi osztrák kancellár karrierjéről készült legújabb dokumentumfilm magyarországi premierjét telt ház előtt rendezték meg, majd Sebastian Kurz pódiumbeszélgetésen vett részt Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója, Bauer Bence, az eseményt szervező Magyar–Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója, valamint a Bécsben öt évig nagykövetként dolgozó Nagy Andor társaságában.

Az osztrák vállalkozó szerint minden megváltozott az európai politikában,

hiszen amikor a magyar kormányhoz hasonló véleménnyel volt a migrációról, nácinak és szívtelennek állították be, ma viszont már ugyanazok a mondatok hangoznak el baloldali pártoktól is. De fontos, hogy a szavakat tettek kövessék

– szögezte le Sebastian Kurz, aki azt is elmondta, nagy kihívást jelent, ha rosszul képzett, a helyi nyelvet nem beszélő férfiak jelennek meg egy országban. Sok helyen Nyugat-Európában pedig arra jöttek rá az elmúlt hetekben, hogy antiszemitizmust is importáltak a kontinensre.

Az egykori kancellárt IT-szektorban működő vállalkozása Tel-Avivhoz köti, gyakran fordul meg az Öböl menti országokban is, így határozott véleménye van az október 7-én történtekről: szerinte a terrorizmus sohasem indokolható, a Hamász pedig pontosan úgy járt el, ahogyan az Iszlám Állam tette korábban.

A Mandiner beszámolója szerint Szalai Zoltán elmondta, Magyarországon egyébként is nagy a kíváncsiság az osztrák közélet iránt, ráadásul Kurz politikai tehetsége sokakat meggyőzött. Felidézte,

a nyári MCC Feszten is hatalmas volt az érdeklődés az osztrák exkancellár szavai iránt, még a szervezőket is meglepte, hogy felismerték az esztergomi utcákon és sokan akartak vele közös képet készíteni.

 

Borítókép: Sebastian Kurz volt osztrák kancellár (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.