Szinte senkinek sem tett jót Joe Biden politikája

Egy nemrégiben közzétett közvélemény-kutatás lesújtó eredményeket mutat a demokrata elnökre nézve.

2023. 11. 14. 20:27
BIDEN, Joe
Lewiston, 2023. november 3. Joe Biden amerikai elnök beszél az egyik helyszín, egy lewistoni bowlingpálya elõtt 2023. november 3-án. Október 25-én egy 40 éves okleveles lõfegyveroktató tizennyolc embert megölt, tizenhármat megsebesített a Maine állambeli kisvárosban. A tettes öngyilkos lett. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy új közvélemény-kutatás szerint az amerikai választópolgárok mindössze 14 százaléka gondolja úgy, hogy Joe Biden amerikai elnök gazdaságpolitikájának köszönhetően jobb anyagi helyzetbe kerültek. 

Összességében pedig a megkérdezettek csaknem 70 százalék mondta azt, hogy a Biden-adminisztráció ártott az Egyesült Államok gazdaságának, vagy nem volt hatással rá.

Az eredmények azt követően születtek, hogy egy sor közvélemény-kutatás azt mutatja, a jelenleg is regnáló elnök vereséget szenvedhet Donald Trump korábbi elnökkel szemben a kulcsfontosságú csatatereknek tekinthető államokban.

Amikor Donald Trump Amerikára néz, egy kudarcos nemzetet lát. Amikor én Amerikát nézem, a világ legerősebb gazdaságát látom, amely vezeti a világot, és képes meghatározni a világszínvonalat

– mondta Biden egy chicagói kampányrendezvényen. Ugyanakkor a Financial Times és a University of Michigan Ross School of Business új közvélemény-kutatása szerint a legtöbb szavazó mostanra közelebb került Trumphoz, mint Bidenhez.

A közvélemény-kutatás szerint a megkérdezetteknek mindössze 26 százaléka mondta azt, hogy Biden politikája segített az anyagi helyzetük jobbá tételében.

Minden csoport, a demokraták , a republikánusok és a függetlenek is  az emelkedő árakat tartják a legnagyobb gazdasági fenyegetésnek, és a pénzügyi stressz legnagyobb forrásának. Ez rossz hír Biden számára, annál is inkább, ha figyelembe vesszük, milyen keveset tud tenni azért, hogy a választás napja előtt megfordítsa az árakról alkotott képét

 – mondta Erik Gordon, a michigani Ross School professzora. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.