Több ezren emlékeztek a halálra késelt tinédzserre + videók

Fehéreket jöttünk ölni – üvöltötték a fiú gyilkosai.

2023. 11. 23. 11:16
Close,Up,Single,Candle,Light,And,Flame,On,Black,Background
1935876979 Close up single candle light and flame on black background Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész Franciaországot megdöbbentette a 16 éves francia kamaszfiú, Thomas halála, aki a múlt héten esett áldozatául egy migránstmádásnak a Drome megyei Crépolban tartott falusi bálon. A jó hangulatú eseményre egyszer csak hajnal kettő körül berontott egy csapat, és rátámadtak az ott szórakozó javarészt fiatalokra, miközben azt üvöltötték, hogy 

Fehéreket jöttünk ölni. 

A legfrissebb francia információk szerint a fiú halálával kapcsolatban letartóztattak hét, főleg észak-afrikai személyt, köztük azt is, akit a gyilkossággal gyanúsítanak. 

A fiú feltételezett gyilkosa már nem ismeretlen a hatóságok előtt, kisebb szabálysértések miatt már állt bíróság előtt, egyszer lopással kapcsolatos ügyben, máskor pedig illegális fegyvertartás lehetett a vád. Mind a kétszer megúszta a börtönt.

Szerda este megemlékezést tartottak a drome-i Crépolban, a fiú falujában, ahova rengeteg ember érkezett, hogy együtt tüntessenek az erőszak ellen.  Az úgynevezett „fehér menet” élén a meggyilkolt fiú családja, rokonai, gimnáziumi barátai, csapattársai álltak, de rengetegen eljöttek a régióból, és sokkal messzebbről is érkeztek emberek. A fiú édesanyja azt mondta, hogy nem gondolta, hogy ilyen sokan eljönnek majd.

„Azért vonulunk, hogy tisztelegjünk Thomas előtt, de ez egyben a harag menete is” – mondták a sajtónak bizalmasan a családhoz közel állók. A növekvő bizonytalanság és a politikusok tétlensége elleni harag – pontosították.

A felvonulás a helyi rögbicsapat stadionjában ért véget, ahol egy perc tapssal emlékeztek az elhunyt fiúra, aki szenvedélyes rögbis hírében állt, 

Párizsban a francia igazságügyi intézet is megemlékezett a megölt fiúról, akinek a képét egész éjszaka kivetítőkön mutatták, és mint írták, nem szabad sem őt, sem pedig a többi áldozatot elfelejteni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.