Veszélyes személy Oroszország budapesti nagykövetének helyettese?

A legsötétebb diktatúrákat idéző cenzúra áldozata lett Jeszenszky Zsolt műsora.

2023. 11. 10. 19:50
Politikai hobbista, Jeszenszky Zsolt
Forrás: Youtube
Forrás: Jeszenszky Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A HírTv Politikai hobbista című műsorának a vendége volt Tigran Garibian, Oroszország budapesti nagykövetének helyettese, akit a műsor házigazdája, Jeszenszky Zsolt többek között az ukrajnai háborúról is kérdezett.

A YouTube azonban a tartalmat védett csoportokkal szembeni gyűlöletkeltésnek ítélte, ezért nem sokkal annak közzététele után elérhetetlenné tette, emellett Jeszenszky Zsoltot egy hétre eltiltotta az újabb tartalmak közlésétől a csatornáján.

Lapunk megkeresésére Jeszenszky elmondta, hogy a közösségimédia-platform a kommunista időket idéző módon cenzúrázza a tartalmakat, és sok esetben elérhetetlenné is teszi azokat az anyagokat, amelyek nem egyeznek a liberális mainstream véleményével

A csatornámat már réges-régen korlátozza a YouTube a mostanihoz hasonló indoklással, ezért azt szoktuk csinálni, hogy a Rumble videómegosztó platformra feltesszük a teljes adást, a YouTube-ra pedig készítünk egy cenzúrázott, erősen rövidített verziót, és arra biztatjuk a nézőket, hogy nézzék meg a teljes adást a Rumble-fiókon.

– jelentette ki Jeszenszky, aki azt is elmondta, csodálkozna, hogy ha a YouTube nem rendelkezne egy feketelistával, amelyben felsorolja, milyen csoportokhoz, illetve nemzetiségekhez és politikai ideológiákhoz közel álló személyeket nem lehet szerepeltetni a platformon.

Nagyon sokan tapasztaltak ehhez hasonló cenzúrát a kommunizmus ideje alatt. Mind tudjuk, hogy nagyjából mik azok a dolgok, amiket ki lehet kimondani, és ehhez igazítjuk a tartalmakat, így például a genderideológiát kritizáló részeket nem tesszük fel a YouTube-ra, mert akkor azonnal letiltanak minket 

– tette hozzá a műsorvezető. 

A Politikai hobbista teljes adását azonban továbbra is meg lehet tekinteni a cenzúramentes Rumble videómegosztó oldalon. 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Jeszenszky Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.