A liberális „demokrácia” kimutatta a foga fehérjét

Fizikai erőszakkal foglalták el a köztelevíziót Lengyelországban, Colorado államban pedig a demokrata legfelsőbb bíróság megtiltotta az indulást a legesélyesebb republikánus jelöltnek.

2023. 12. 24. 10:00
null
Varsó, 2023. december 20. Rendõrök a lengyel közszolgálati televízió, a TVP varsói székháza elõtt 2023. december 20-án. Bartlomiej Sienkiewicz lengyel kulturális és örökségvédelmi miniszter a nap folyamán felmentette a közszolgálati televízió és rádió, valamint a PAP állami hírügynökség vezérigazgatóit, és új felügyelõtanácsokat alakított ki a közmédiában. MTI/EPA/PAP/Kalbar Fotó: Kalbar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lengyelországban az ellenzék kormányalakítása után beköszöntött a „demokrácia”, erőszakkal elfoglalják a köztelevíziót az új kabinet emberei – jegyezte meg Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM műsorában Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője. Hangsúlyozta: Lengyelország egy nagyon jó lakmuszpapír lesz a következő hetekben-hónapokban, látjuk, hogy az új, liberális-zöld koalíció fizikai erőszakkal viszi át az akaratát, és ez ellen az Európai Unió meg sem szólal, pedig Vera Jourová, a bizottság alelnöke a helyszínen tartózkodik. 

Az amerikai demokraták minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék a jobboldal egyetlen karakteres jelöltjét, Donald Trumpot – emlékeztetett Pindroch Tamás. Colorado állam demokrata legfelsőbb bíróságának döntése mellett számtalan eljárással próbálkoznak a volt elnök ellen. „Üzenjük Pressman nagykövet úrnak, hogy a saját hazájában nézzen már szét, mielőtt nálunk osztja az észt. A Trump elleni támadásokkal miért nem foglalkozik, miért a mi a szuverenitásvédelmi törvénycsomagunkat támadja? Magyarországot azért támadják, mert a szuverenista kormánya nem a globalista érdekek szerint cselekszik. A magyar jobboldal a nemzetet képviseli, az amerikai progresszívok pedig a saját ideológiájukat, nem az amerikai nemzetet!” – fejtette ki. 

Idén lett tízéves az Alapjogokért Központ – mondta el a műsorban Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója. Jogi területen, a nyilvánosságban és az elmúlt időszakban a nemzetközi térben kifejtett tevékenysége az elmúlt tíz év alatt a központot Magyarországon és a nemzetközi színtéren meghatározó szereplővé tette. Ez az építkezés folytatódik jövőre is, egyre szélesebb spektrummal, egyre nagyobb intenzitással, a 2024-es év nagyon sűrű év lesz: uniós és önkormányzati választás júniusban, magyar EU-elnökség a második félévben, új Európai Bizottság fog alakulni és ez az egész nem független a novemberben esedékes amerikai elnökválasztástól – fejtette ki Kovács Attila. 

Az európai uniós kutatási igazgató megjegyezte: Brüsszelben ma azt, aki a környezetünkben zajló fegyveres konfliktus, az orosz–ukrán háború kapcsán a békéről, a fegyvernyugvásról, valamiféle megoldásról beszél, nem a további vérontásról, azt megbélyegzik. 2023-ban porba hullott minden, amiről 2022-ben hallottunk: gyors ukrán győzelem, orosz gazdasági, katonai összeomlás. Légvárak azok a válaszok és politikai lózungok, amiket Brüsszelből hallunk. Az Európai Unió geopolitikai értelemben a partvonalra szorult, amely az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek a felelőssége – mondta el Kovács Attila. 

Az igazság órájának adását ITT nézhetik meg: 

Borítókép: illusztráció (Fotó:MTI) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.