Az ukrán elnöki hivatal vezetőjével tárgyalt Szijjártó Péter

Januárban személyes találkozó is követi a mostani telefonos egyeztetést.

2023. 12. 28. 12:52
SZIJJÁRTÓ Péter; BLANÁR, Juraj
Budapest, 2023. december 20. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Juraj Blanár szlovák külügy- és Európa-ügyi miniszterrel a tárgyalásuk után Budapesten, a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2023. december 20-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány hete kötött megállapodásuknak megfelelően csütörtökön újra telefonon egyeztetett Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével Szijjártó Péter. 

A folyamatos magas szintű párbeszéd fenntartása fontos, mert az reményt ad arra, hogy javítani tudjuk kapcsolatainkat, márpedig mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a lehető legjobb együttműködést tartsuk fenn minden szomszédunkkal

 – írta a Facebookon tett bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter. 

A magyar tárcavezető hozzátette: 

békepárti álláspontunkon természetesen nem változtatunk, de várakozással tekintek januári személyes találkozásunk elé, mert ott lehetőségünk lesz a legfeszítőbb kétoldalú kérdések megvitatására.


Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Juraj Blanár szlovák külügy- és Európa-ügyi miniszterrel a tárgyalásuk után Budapesten, a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2023. december 20-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.