Biden ismét semmibe vette a sajtót + videók

Joe Biden amerikai elnök a Volodimir Zelenszkijjel való találkozója után ingerülten intette csendre az őket kérdezni próbáló újságírókat. Ez már nem az első eset, hogy az Egyesült Államok első embere udvariatlanul és elutasítóan viselkedik a sajtóval, hivatalba lépése óta folyamatosan igyekszik kikerülni a kérdéseket.

2023. 12. 13. 9:25
BIDEN, Joe
Washington, 2023. november 24. Joe Biden amerikai elnök a Gázai övezetet uraló, palesztin iszlamista Hamász szervezet által fogva tartott túszok elsõ csoportjának szabadon engedésérõl beszél a Massachusetts állambeli Nantucketben 2023. november 24-én, miután életbe lépett a négynapos tûzszünet Izrael és a Hamász között. MTI/AP/Stephanie Scarbrough Fotó: Stephanie Scarbrough
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingerülten intette csendre az újságírókat Joe Biden amerikai elnök, amikor ukrán kollégájával, Volodimir Zelenszkijjel való ovális irodai találkozója után kérdéseket próbáltak feltenni a két államfőnek.

Amikor az újságírók elcsendesedtek, Biden bejelentette az Ukrajnának szánt újabb kétszázmillió dolláros támogatást, majd 

a sajtó képviselőit egyszerűen kivezették a teremből.

Hasonlóan hoppon maradtak az újságírók idén nyáron, amikor Mette Frederiksen dán miniszterelnököt fogadta Biden.

Tavaly októberben, amikor Isaac Herzog izraeli elnököt fogadta az ovális irodában, nem csupán kikísértette, de ki is gúnyolta az újságírókat.

Joe Biden már a hivatalba lépése óta inkább ellenségnek, mint partnernek tekinti az újságírókat, és igyekszik elkerülni, hogy közvetlenül kérdezhessenek tőle. Sajtótájékoztatókat alig tart.

Néha különösen durva és sértő módon reagál, ha egy kérdés nem nyeri el a tetszését. A CNN Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kapcsolatban kérdező riporterét, Kaitlan Collinst például 2021-ben azzal osztotta ki, hogy rossz szakmát választott.

Az is érzékeny pontnak bizonyul az elnöknél, ha fia, Hunter Biden zavaros üzleti ügyeivel kapcsolatban próbál tőle kérdezni a sajtó. A The New York Post riporterének érdeklődésére például csak annyit válaszolt, hogy ez hülye kérdés.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Stephanie Scarbrough)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.