Deák Dániel: Teljesen felbosszantotta Orbán Viktor a liberális médiát + videó

A hétköznapi emberek egészen máshogy vélekednek Orbán Viktor politikájáról, mint a balliberálisok.

2023. 12. 21. 9:45
ORBÁN Viktor
Brüsszel, 2023. december 14. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozásán Brüsszelben 2023. december 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen egy hete kezdődött meg az Európai Unió tagállamainak kétnapos csúcstalálkozója Brüsszelben, mely hatalmas visszhangot kapott, nemzetközi portálok tömkelege cikkezett Orbán Viktor magyar miniszterelnökről. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán elemezte az érkezett reakciókat.

Teljesen felbosszantotta Orbán Viktor a liberális médiát. Annyira, hogy miután a magyar miniszterelnök megvétózta az Ukrajnának szánt ötvenmilliárd eurós pénzügyi csomagot, a német Die Welt azzal a címmel közölt riportot, hogy Orbán mindenkit idegesít

– magyarázta a szakértő videójában.

@deakdanielofficial

A liberális média ugyan kiakadt Orbánra, de az európai emberek a magyar állásponttal értenek egyet, csak a vezetőik nem őket képviselik...

♬ eredeti hang - Deák Dániel

Hozzátette: a „mindenki” alatt az „elefántcsonttoronyból politizáló balliberális politikusokat és médiájukat értik”. Álláspontjában kitért arra is, hogyan vélekednek Orbán Viktor politikájáról a hétköznapi emberek. Példaként a Die Welt Facebook-oldalára érkezett hozzászólásokat említette meg, melyek között olyan vélemények olvashatók, hogy „Orbán mindent jól csinál”, és „Orbán az egyetlen épelméjű ember az EU-ban”. Arra pedig, hogy Brüsszel a jövőben megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Kijevvel, azt írta egy felhasználó: „Ukrajna csatlakozása – mint a valaha létezett egyik legkorruptabb és jelenleg is háborúban álló ország – teljes őrültség. Először a gazdaság és a jólét megy tönkre, most pedig az uniós polgárokat akarják veszélybe sodorni. […] Mondhatjuk, hogy nagyon szerencsések vagyunk, hogy Orbán most létezik”.

Hamar egyértelművé válik, hogy az emberek pontosan látják, hogy mi a helyzet, és azt is, hogy jelenleg egész Európában egyvalaki képviseli a véleményüket

– fogalmazott Deák Dániel.

Kiemelte, nemcsak Németországban és Magyarországon gondolkodnak így az emberek – erre mutatott rá a Századvég egy korábbi felmérése, mely szerint az európai országok lakosságának többsége úgy gondolja, az Oroszország ellen bevezetett szankciók elsősorban az EU gazdaságának ártottak. Hozzátette: az Európai Unió lakosságának 72 százaléka pedig úgy látja, a háborúnak azonnal véget kell vetni és tárgyalóasztalhoz kell ültetni a feleket. Deák Dániel felidézte Birgit Kelle német újságíró 2021-es nyilatkozatát is, melyben arról beszélt, a német média „minden kapcsolatát elveszítette a valósággal, annyira túltolták a biciklit, hogy az most már a lakosság többsége számára is látható”.

DEÁK Dániel
Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A szakértő hangsúlyozta, Németországban a balliberális elit azért fizeti újságíróit, hogy szépeket írjanak róluk, ám hazánkban is hasonló a helyzet:

a baloldali politikusok és a dollármédia teljes fokozaton tolja a háborús uszítást, támogatja a szankciókat, és ha rajtuk múlna, Magyarország uniós pénzei már rég úton lennének Ukrajna felé

– fogalmazott.

„Fontos, hogy ne felejtsük el, nem vagyunk egyedül Európában. Az európai emberek a magyar állásponttal értenek egyet. Ezért kell mindannyiunknak elérnünk, hogy jövőre valódi változás történjen Brüsszelben”.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozásán Brüsszelben 2023. december 14-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.