Dmitrij Medvegyev: Küszöbön a harmadik világháború

„Soha nem zsaroltak ki ennyi pénzt egy kisebb államnak, amely az összeomlás szélén áll” – bírálta a volt orosz elnök Washington politikáját.

2023. 12. 08. 7:58
MEDVEGYEV, Dmitrij; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2020. január 15. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz államfõ kabinetülésen vesz részt a moszkvai Kremlben 2020. január 15-én. Az ülésen Medvegyev bejelentette, hogy kormányával együtt lemond. Putyin elfogadta a lemondást, ugyanakkor felkérte a kormány tagjait, hogy az új kabinet megalakulásáig ideiglenesen folytassák feladataik ellátását. Az államfõ felajánlotta továbbá Medvegyevnek az orosz biztonsági tanács helyettes elnökhelyettesi posztját. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszej Nyilkolszkij Fotó: Alekszej Nyilkolszkij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kubai rakétaválság óta soha nem volt ennyire valós az Oroszország és a NATO közötti összecsapás veszélye, amely a harmadik világháborúhoz vezet” – figyelmeztette a Nyugatot a Telegram-oldalán Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, volt orosz elnök. Bejegyzésében arról írt, az amerikai elnökök bevált módszere, hogy arra hivatkozva kérnek pénzt a kongresszustól más országok támogatására, hogy ha azt nem kapják meg, háború indítanak Oroszországgal. Medvegyev rámutatott:

Soha nem zsaroltak ki ennyi pénzt egy kisebb államnak, amely az összeomlás szélén áll.

Hozzátette: „Soha ilyen agresszíven és pimaszul nem szedtek ki pénzt egy olyan ország számára, amely nyíltan korrumpálta az Egyesült Államok jelenlegi elnökét és családtagjait.” A volt orosz elnök szerint a kialakult helyzet okozói között ott vannak Joe Biden amerikai elnök fiának, Hunter Bidennek ukrajnai korrupciós üzelmei is – noha a felelősségre vonására aligha fog sor kerülni, ám Biden minden bizonnyal elveszíti a jövőre esedékes elnökválasztást.

 

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, volt orosz elnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz államfő (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Alekszej Nyilkolszkij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.