Donald Trump ma csúnyán elverné Joe Bident egy választáson

Trump utcahosszal felülmúlja Bident olyan kritikus kérdésekben, mint a gazdaság, az infláció és a határbiztonság.

2023. 12. 10. 10:21
TRUMP, Donald
Davenport, 2023. december 6. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök az Iowa állambeli Davenport egyik vendéglõjében kampányol 2023. december 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes. MTI/AP/Charlie Neibergall Fotó: Charlie Neibergall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wall Street Journal friss felmérése szerint Joe Biden amerikai elnök politikai viharral néz szembe, mivel népszerűségi mutatói minden idők legalacsonyabb szintjére estek.

Egy hipotetikus fej fej melletti küzdelemben Donald Trump volt elnök 47 százalékkal vezet Biden előtt, aki 43 százalékot kapna egy másik forgatókönyv szerint. Ha öt független jelöltet is bevonnak, akkor Trump 37 százalékot, Biden pedig 31 százalékot érne el. 

 

A válaszadók aggodalmukat fejezik ki Biden politikájával kapcsolatban: csak 23 százalékuk gondolja úgy, hogy személyesen előnyös számukra, míg 53 százalékuk negatív érintettnek érzi magát. Ezzel szemben a válaszadók mintegy fele Trump politikájának pozitív hatásait emelte ki a felmérés során.

A közvélemény megítélése Bidenről szintén rekordalacsony, 61 százalékuk kedvezőtlenül ítéli meg őt. Trump olyan kritikus kérdésekben, mint a gazdaság, az infláció és a határbiztonság, valamint a bűnözés és az izraeli–paleszrin konfliktus kezelése terén utcahosszal felülmúlja Bident.

Tony Fabrizio republikánus közvélemény-kutató kiemeli ennek jelentőségét, és kijelentette:

Ha ez a verseny a politikáról és a teljesítményről szól, akkor Donald Trump jelentős előnyben van.

A demokrata Michael Bocian is reagált a versenyfutás jelenlegi állására, és megjegyezte, hogy Biden számára nehézségek merülhetnek fel a hagyományosan demokrata támogatói csoportokban, különösen a fiatal latin-amerikaiak és a fekete amerikaiak körében, akik gazdasági stresszben élnek.

A felmérés eredményei egybeesnek azzal a szélesebb körű tendenciával, amely szerint 2021 augusztusa óta csökken Biden támogatottsága, amit olyan kihívásoknak tulajdonítanak, mint az Egyesült Államok Afganisztánból való kivonulása, a Covid–19-aggodalmak, az infláció és a határkérdések.

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök az Iowa állambeli Davenport egyik vendéglőjében kampányol 2023. december 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 őszén esedékes (Fotó: MTI/AP/Charlie Neibergall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.