Donald Trump szerint Joe Biden nem lesz elnökjelölt + videó

A volt elnök szerint Biden legalább annyira rossz állapotban van mentálisan, mint amennyire fizikálisan.

2023. 12. 06. 21:38
TRUMP, Donald
Davenport, 2023. december 6. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök az Iowa állambeli Davenport egyik vendéglõjében kampányol 2023. december 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes. MTI/AP/Charlie Neibergall Fotó: Charlie Neibergall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt amerikai elnök kedd este a Fox News Hannity című műsorának vendége volt, ahol az előválasztásról, Joe Biden elnökről, diktatúrákról és egyebekről beszélgetett az iowai Davenportban.

Trump azt jósolta, hogy Biden végül nem lesz a demokraták elnökjelöltje 2024-ben. A téma akkor merült fel, amikor Sean Hannity műsorvezető megkérdezte Trumpot arról, hogy mit gondol a demokrata kritikákról Bidennel szemben. A volt elnök megjegyezte, hogy a jelek szerint Joe Bidennek kognitív egészségügyi problémái vannak.

Én személy szerint nem hiszem, hogy fizikailag rendben van. Néztem őt a tengerparton. Nem volt képes felemelni egy strandszéket, amit gyerekeknek szántak. És mentálisan azt mondanám, hogy valószínűleg ugyanolyan rosszul van, sőt talán még rosszabbul is

– mondta Donald Trump.

A beszélgetés egy pontján a migráció kérdése jött szóba, Donald Trump humorosan megjegyezte, hogy ha megint elnök lesz, ő nem lesz diktátor – kivéve az első napot, amikoris lezárja a határokat az illegális migránsok előtt. A volt elnök azért fogalmazott így, mert a beszélgetést megelőző napokban több médium is azt jósolta, hogy ha ismét Trump-éra lesz, akkor diktatúrává válik az Egyesült Államok.

A korábbi elnök azt is kijelentette, hogy Iowa államban határozottan nyerni fog, majd reagált arra, hogy Joe Biden gyakran kritizálja Trump „Make America Great Again” (MAGA) politikai szlogenjét és mozgalmát. 

A MAGA azt jelenti, hogy tegyük újra naggyá Amerikát. Ezt jelenti. És ez az, amit az emberek akarnak. Újra nagyként akarják látni az országunkat. Jelenleg ugyanis hanyatló ország vagyunk

– fogalmazott Donald Trump.

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök az Iowa állambeli Davenport egyik vendéglőjében kampányol 2023. december 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 őszén esedékes (Fotó: MTI/AP/Charlie Neibergall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.