Ez sem szilveszteri tréfa volt: emlékeznek még a klímaaktivistára, aki olyat tett, amire senki nem számított?

A forgalmat ugyan nem sikerült ugyan feltartania, de bekerült a hírekbe.

2023. 12. 31. 14:40
sörzve tüntikézett a klímaktivista
Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év egyik legérdekesebb tüntetését hozta össze az a német klímaaktivista, aki Kaltenbrunn mellett döntött úgy, hogy most már tenni fog a klímaváltozás ellen. 

A 45 éves Toni E. egy székre ülve az út közepén sört kezdett inni. Úgy gondolta, hogy ezzel akadályozni fogja a forgalmat, és majd az autósok észreveszik, hogy mennyire rossz dolgot követnek el azzal, hogy autóban ülnek. 

A zseniális ötlet azonban nem jött be, hiszen egy elég apró mozdulattal, csak simán kikerülték Toni E.-t a forgalomban autózók. Egy idő után a tűző napon üldögélő férfi viszont lehet, hogy nem volt már olyan szomorú, hogy nem sikerült a terve. 

A Bild megkérdezte a férfit, aki annyit mondott, hogy egy spontán akció volt, és nem gondolta, hogy ekkora visszhangot kap a tüntetése.

Sokkal visszafogottabb és jobb módját választotta, mint azok, akik Berlinben a betonhoz ragasztották a kezüket, ami azonkívül, hogy nevetséges, életveszélyes is. De ez csak egy példa azon elképesztő döntések közül, amiket a radikálisok választanak.

Borítókép: Sörözve tüntető (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.