Ezek az országok tehetnek a belgorodi mészárlásról az orosz külügy szerint

Az orosz–ukrán háború újabb fejezete kezdődhetett el azzal, hogy az ukránok kazettás bombákkal lőttek civilekre az oroszországi Belgorodban. Az orosz külügy leszögezte, hogy nem marad megtorlatlanul a civilek halálát okozó támadás.

2023. 12. 30. 18:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britannia és az Egyesült Államok áll az ukrán fegyveres erők által Belgorodban végrehajtott, 14 ember halálát okozó rakétatámadás mögött – közölte a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő. Úgy fogalmazott:

Nagy-Britannia az Egyesült Államokkal összehangoltan terrorakciókra buzdítja a kijevi rezsimet, felismerve, hogy az Ukrán Fegyveres Erők ellentámadása kudarcot vallott.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, brutális támadást hajtottak végre az ukránok, amely során több mint százan megsebesültek.

A kijevi rezsim ismét megmutatta aljas náci alvilágát. Újabb cinikus és véres bűncselekményt követett el azzal, hogy Belgorod városának lakónegyedeit támadta meg

– írta Telegram-csatornáján Marija Zaharova, aki szerint a britek és az amerikaiak mellett a Európai Unió is felelős a történtekért, amely fegyvereket pumpál az orosz–ukrán háborúba. 

Hangsúlyozni kell, hogy a támadás szándékosan a civilek – gyermekes családok – tömeges gyülekezési helyeit célozta. Belgorod központját támadták, a karácsonyfát és a korcsolyapályát, ahová a polgárok pihenni mentek. Az ukrán bűnözők kazettás bombákat használtak, hogy növeljék a terrortámadás áldozatainak számát

– tette hozzá Zaharova. Eközben özönlenek a borzalmas videók a közösségi oldalakra, a képsorok sebesülteket, káoszt és összeégett autókat mutatnak.

Zaharova megjegyezte, hogy

a Donbassz, a Herszon és Zaporozsje régiók, a Krím, más orosz régiók lakott területeinek bombázása, a civilek kíméletlen és vak gyilkolása a terrorizmusban, törvénytelenségben, korrupcióban és cinizmusban vergődő Zelenszkij neonáci rezsimjének agóniájáról tanúskodik, amely tehetetlen dühében minél több orosz embert akar megölni, hogy nyugati urai kedvében járjon. 

Az orosz külügy leszögezte, hogy nem marad megtorlás nélkül az eset. 

Borítókép: Káosz és sebesültek az utcákon Belgorodban, miután rakétatámadás érte a várost (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.