Hiánycikk lett a tojás Oroszországban

2024 első felében vámmentes lesz az alapélelmiszer behozatala Oroszországba.

Forrás: Mandiner2023. 12. 29. 10:39
Chicken,Egg,Is,Half,Broken,Among,Other,Eggs, tojás, tyúktojás, Shutterstock, illusztráció
709383613 Fotó: Vastram
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2024 első hat hónapjában vámmentes lesz a tojás beszállítása Oroszországba. Becslések szerint így több mint egymilliárd darab termék jut majd a piacra – közölte szerdán az orosz gazdasági minisztérium. Ezzel a lépéssel szeretnék visszafogni az árakat, és tenni azért, hogy az üzletekben ne legyen készlethiány – számolt be a Reuters alapján a Mandiner.

A lap ismertette, hogy az idén több mint negyven százalékkal emelkedett az országban a tojás ára, és a múlt héten néhány moszkvai szupermarketben üres polcokat lehetett látni. Ugyanakkor a tojás továbbra is széles körben elérhető az interneten, és nem minden üzletben számít hiánycikknek.

 

Ugyanakkor ez az átmeneti zavar meglepő helyzeteket eredményez. Nemrég az X közösségi oldalra is felkerült egy olyan videó, melyen az látható, hogy egy orosz állampolgárt őrizetbe vesznek azért, mert 120 tojást vásárolt a feketepiacon. A tojásokat illegálisan szállították be Kazahsztánból. 

Az őrizetbe vett személyre hét év börtön vár adócsalás miatt. A jelentések szerint ezzel a bűncselekménnyel „kétszáz rubelt (megközelítőleg két eurót) lopott el az orosz költségvetésből”.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Vastam)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.