Így jár az, aki Donald Trumpot támadja + videó

A volt New Jersey-i kormányzó szerint akár el is vehetik Donald Trump szavazati jogát.

2023. 12. 07. 7:22
TRUMP, Donald
Atlanta, 2023. augusztus 25. Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök nyilatkozik, mielõtt elutazik a Hartsfield-Jackson Atlantai Nemzetközi Repülõtérrõl 2023. augusztus 24-én. Trump elõzõleg feladta magát az atlantai börtönben, és bûnügyi nyilvántartásba vették, majd óvadék ellenében távozhatott. A volt elnök és 18 munkatársa ellen egy georgiai kerületi ügyész büntetõeljárást indított a 2020-as választások eredményének megváltoztatására irányuló kísérlet vádjával. MTI/AP/Alex Brandon Fotó: Alex Brandon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyedik republikánus vitán a tömeg kifütyülte Chris Christie volt New Jersey-i kormányzót, miután az elnökjelölt kijelentette, hogy Donald Trump volt elnök nem tud szavazni a választás napján, mert „előtte bűncselekmények elkövetése miatt elítélik”. Erről számolt be a Breitbart amerikai hírportál. A beszédet követő füttykoncertről szóló videó az X közösségi oldalra is felkerült.

Mindannyian az urnákhoz indulnak, hogy szavazzanak, és ez az, amit Donald Trump nem fog tudni megtenni, mert még azelőtt elítélik bűncselekmények elkövetéséért, és elveszik a szavazati jogát

 – állította Christie, aki bírálta kollégáit is, amiért ők korábban jelezték, továbbra is támogatnák Trumpot, akkor is, ha elítélnék az ellene indított különféle boszorkányüldözésekben.

A nagyobb probléma az, hogy megerősítették azokat a hazugságokat, amelyeket az amerikai népnek mondott

 – tette hozzá. 

Chris Christie közben gyávasággal vádolta meg őket, s szerinte ezt mások, így Vlagyimir Putyin orosz elnök is kihasználhatja.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök nyilatkozik, mielőtt elutazik a Hartsfield-Jackson Atlantai Nemzetközi Repülőtérről 2023. augusztus 24-én. (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.