Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Ez lehet az utolsó amerikai katonai szállítmány Ukrajnába

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.12.07. 06:41 2023.12.07. 08:05
Ez lehet az utolsó amerikai katonai szállítmány Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 175 millió dolláros (62 milliárd forint) fegyvercsomagot jelentett be Ukrajna katonai szükségleteinek támogatására szerdán. Antony Blinken külügyminiszter közleménye szerint amennyiben a kongresszus nem járul hozzá az Ukrajnának kért költségvetési kerethez, a most bejelentett csomag lesz az egyik utolsó katonai szállítmány. A külügyminiszter a közleményben létfontosságúnak nevezi, hogy 

az Egyesült Államok továbbra is vezető szerepet tölthessen be az Ukrajna támogatására alakult, ötven országból álló koalíció élén.

A most bejelentett katonai szállítmányt az amerikai készletekből juttatják el az ukrajnai hadszíntérre. A csomag tartalmaz a többi között légvédelmi rendszerekhez utánpótlást, tüzérségi lőszereket, különböző típusú rakétákat, romboló lőszereket, a kritikus infrastruktúra védelmére szolgáló felszerelést, valamint szállítási és kiképzési szolgáltatást.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Jalaa Marey/AFP)

Háború Ukrajnában

Főhet a feje az ukránoknak a „hisztis” F–16-osok miatt

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.