Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Joe Biden csúnyán odaszúrt Netanjahunak

Joe Biden amerikai elnök szerint szükség lenne az izraeli kormány átalakítására annak érdekében, hogy a zsidó államtól ne forduljon el a világ. A politikus erről kedden beszélt egy washingtoni kampányeseményen.

Forrás: MTI2023. 12. 13. 6:14
U.S. President Biden visits Las Vegas
U.S. President Biden visits Las Vegas Fotó: TAYFUN COSKUN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden a demokrata párt pénzügyi támogatói előtt tartott beszédében kifejtette, hogy a jelenlegi Izrael történetének legkonzervatívabb kormánya, hozzátéve, 

ez a kabinet nem akar kétállami megoldást az izraeli–palesztin konfliktus lezárásaként.

Joe Biden úgy fogalmazott, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek kemény döntést kell hoznia, amit azzal támasztott alá, hogy Izrael a válogatás nélküli bombatámadások miatt kezdi elveszíteni a világ támogatását. Megjegyezte, hogy 

az izraeli kormányfőnek meg kell erősítenie és változtatnia kormányát annak érdekében, hogy képes legyen hosszú távú megoldást találni az izraeli–palesztin konfliktusra.

Joe Biden hétfőn a zsidó közösség tagjainak a hanuka alkalmából tartott fogadáson azt mondta, hogy az Egyesült Államok folytatja Izrael katonai támogatását, amíg meg nem szabadul a Hamásztól, de hozzátette, hogy Izraelnek nagyon óvatosnak kell lennie ebben, mert a világ közvéleménye egyik napról a másikra meg tud változni, amit nem szabad hagyni megtörténni.

Az elnök határozottan elítélte az Izrael és Hamász közötti háború miatt erősödő antiszemitizmust.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: Anadolu via AFP/Tayfun Coskun)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.