Nem igazán érdekli a dollármédiát a vírusként terjedő antiszemitizmus

Már többször is bebizonyosodott a balliberális sajtóról, hogy a másik oldalon áll.

2023. 12. 10. 15:44
null
New York, 2023. november 10. Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai mûveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint legalább 240 embert elraboltak, és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az övezet ellen elindított izraeli hadmûveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta a tízezret. MTI/EPA/Justin Lane Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk több ízben is beszámolt, a legrangosabb amerikai egyetemeken vírusként terjed az antiszemitizmus, az utóbbi hetekben több zsidógyűlölő és Izrael-ellenes megmozdulás történt az egyetemek campusain és azok környékén, ahol nemegyszer a zsidók kiirtására és Izrael elleni felkelésre szólítottak fel. Az is mindennapos, hogy a zsidók inkább nem mennek be az órákra, mert rettegésben kell élniük. Jelenleg a Pennsylvaniai Egyetemen, a Harvardon és az MIT-n a legsúlyosabb a helyzet.

A balliberális sajtó azonban nem érezte fontosnak, hogy beszámoljon ezekről az esetekről – igaz, azt már megszokhattuk, hogy inkább a baloldali narratívát szeretik erőltetni. Még arról sem, hogy a Harvard egyetem mellett egy „Harvard utálja a zsidókat” üzenetet repítő gép szállt el.

A 444.hu csak napokkal később tartotta fontosnak, hogy beszámoljon az ügyről, de a portál csak azt tartotta lényegesnek, hogy „lemondatták” a Pennsylvaniai Egyetem elnökét, azt sugallva, hogy talán nincs megalapozott oka a távozásnak. 

Borítókép: Diákok tiltakoznak a Gázai övezetben zajló izraeli katonai műveletek ellen New Yorkban 2023. november 9-én (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.