Orbán Viktor a spanyol miniszterelnöknek: Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdése előkészítetlen és időszerűtlen

Telefonon egyeztetett Orbán Viktor és Pedro Sánchez.

2023. 12. 07. 15:56
ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. november 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Délkelet-európai Országok Parlamenti Elnökeinek 11. konferenciáján Budapesten, az Országházban 2023. november 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután telefonon megbeszélést folytatott Pedro Sánchez spanyol kormányfővel, az Európai Unió Tanácsának soros elnökével, úgy is, mint a jövő év második felében az EU-elnökséget adó ország vezetője – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélés során Orbán Viktor kísérletet tett arra, hogy meggyőzze spanyol kollégáját az európai egység megőrzésének szükségességéről – ismertette Havasi Bertalan.

Tekintettel arra, hogy Ukrajna EU-csatlakozása ügyében jelentős véleménykülönbség áll fenn a tagállamok között, Magyarország javasolja, hogy az Európai Tanács soron következő ülésének napirendjéről vegyék le a kérdést. 

Magyarország Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdését előkészítetlennek és időszerűtlennek tartja – mondta a spanyol kormányfőnek Orbán Viktor a kiadott közlemény szerint.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.