Reagált a kormány az ukrán hírszerzés állításaira

Az SZBU azt állította, Petro Porosenkót azért nem engedték ki az országból, mert Orbán Viktorral találkozott volna.

Forrás: MTI2023. 12. 02. 21:44
Petro Porosenko volt ukrán államfő. Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország nem kíván asszisztálni Zelenszkij elnök belső politikai leszámolásaihoz!” – írta hivatalos Facebook-oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton.

Mindezt az Ukrán Biztonsági Szolgálat, az SZBU oldalán megjelentekre reagálva közölte. Az ott olvasható tájékoztatás szerint nem engedték külföldre utazni Petro Porosenko volt ukrán elnököt, mert Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozott volna, és emiatt fennállt a veszélye annak, hogy Oroszország eszközként használja fel.

Kovács Zoltán bejegyzésében leszögezte: ezek a politikai leszámolások is mutatják, hogy Ukrajna ma még nem áll készen az európai uniós tagságra!

Borítókép: Petro Porosenko volt ukrán államfő (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.