Rettegnek a szomszédunkban a szilveszteri migránslázadástól + videó

A jobboldal szerint a kormány már rég eljátszotta az emberek biztonságát.

2023. 12. 30. 17:01
null
La Restinga, 2023. december 24. Vöröskeresztes aktivisták illegális bevándorlóknak nyújtanak segítséget a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro szigetén fekvõ La Restinga kikötõjében 2023. december 24-én. A mentõegységek egyik hajója 125 szenegáli migránst vett a fedélzetére a spanyol partok közelében. MTI/EPA-EFE/Gelmert Finol Fotó: Gelmert Finol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Osztrák Néppárt (ÖVP) által támogatott féktelen illegális bevándorlás miatt sajnos hagyományosan zavargások törnek ki országszerte. Gerhard Karner ÖVP-s belügyminiszter már régen eljátszotta Ausztria biztonságát. Mindenekelőtt a nők és lányok vannak óriási veszélyben – jelentette ki Hannes Amesbauer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jobboldali párt biztonságért felelős szóvivője. 

Emlékezetes, az utóbbi szilveszteri éjszakák sem teltek el nyugalomban és migránslázadás nélkül.

Jellemző erre a kormányra, hogy nem a határainkat védi, hanem inkább fegyveres rendőröket állít a nevezetességek közelébe. Ez annak az eredménye, hogy az elmúlt években illegális bevándorlók százezreit engedték be az országba és kvázi legalizálták őket

– szögezte le Amesbauer. A politikus arra reagált, hogy Karner újabb képmutató sajtótájékoztatóján a szilveszteri biztonsági intézkedésekről beszélt, amelyek valójában semmilyen védelmet nem nyújtanak a nőknek és a kisgyerekeknek.

Bécsben és Steyreggben már az elmúlt napokban is több olyan esetről számoltak be, amikor fényes nappal, az utcán zaklattak nőket a bevándorlók, de a rendőröket is gondolkodás nélkül megtámadják.

Borítókép: Vöröskeresztes aktivisták illegális migránsoknak nyújtanak segítséget (Fotó: MTI/EPA-EFE/Gelmert Finol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.