Tanárát akarta megkéselni egy francia diák, elfogták

Egy mongol származású francia diáklányt letartóztattak Rennes-ben, miután késsel fenyegette meg és üldözte tanárát az osztályában.

2023. 12. 13. 21:04
Shadow,Of,The,Hand,Holding,A,Big,Sharp,Knife.,Murderer,
1417367297 Fotó: rootstock Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tinédzser állítólag azt mondta, hogy azt akarja csinálni, amit Arrasban csináltak, ahol 2023. október 13-án Mohammed Mogucskov megölt egy tanárt és súlyosan megsebesített két másik embert. Az őrjöngő fiatalt az iskola dolgozói fékezték meg a folyosón, ezután a rendőrség letartóztatta

– írta az iskola a szülőknek küldött üzenetében.

 

A LeParisien információi szerint a 11 vagy 12 éves, mongol származású tinédzser 2023 szeptemberében érkezett az iskolába. 

– Az óra alatt, az osztályban kést fogott az áldozatra, aki elfutott. Láthatóan követte őt, majd az iskola személyzete lefegyverezte – olvasható az ügyészség közleményében. A francia lap rendőrségi forrásra hivatkozva úgy értesült, hogy a fiatal lány haragudott a tanárra, aki múlt héten elkobozta a mobiltelefonját, ezért előre kitervelte tettét.

A helyi ügyészség bűnügyi vizsgálatot indított, a tinédzser jelenleg őrizetben van.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Rootstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.