Teherán beismerte: Irán áll a Hamász Izrael elleni terrortámadása mögött

A Hamász tagadja a Forradalmi Gárda közleményében állítottakat.

2023. 12. 28. 11:38
HAMENEI, Szajed Ali
Teherán, 2023. november 19. A legfõbb iráni vezetõ hivatala által közzétett képen Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfõbb vallási és politikai vezetõje (b) iráni fejlesztésû eszközöket tekint meg Amir Ali Hadzsizadeh tábornok, az iráni Forradalmi Gárda repüléstechnikai részlegének parancsnoka társaságában (j) egy teheráni légvédelmi kiállításon 2023. november 19-én. MTI/EPA/Legfõbb iráni vezetõ hivatala Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli hírek Iránból: a Forradalmi Gárda hivatalosan is elismerte, hogy az október 7-ei mészárlások mögött ők állnak, és állításuk szerint ez egy válasz volt Kászem Szolejmáni iráni magas rangú vezető 2020-as meggyilkolására – amelyben állítólag az izraeli titkosszolgálat a felelős – számolt be az Exxpress osztrák hírportál.

Az iráni pénzzel és paripával támogatott Hamász ezzel szemben tagadta a hírt. Az állítólagosan az izraeli titkosszolgálat által likvidált Kászem Szolejmáni a terrorcselekményeket elkövető az Al Kudsz Erők parancsnoka volt. Az izraeliek mellett az amerikaiak is szóba kerültek mint a merényelt végrehajtói.

Szolejmáni befolyása nagyon erős volt a portál szerint, tevékenysége sokban felelős az iráni geopolitikai előrenyomulásért a Közel-Keleten és másutt.

Borítókép: Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője (Fotó: MTI/EPA/Legfőbb iráni vezető hivatala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.