Tovább nőtt a brutális ukrán támadás halálos áldozatainak száma + videó

Gyermekek vesztették életüket és sérültek meg az ukrán csapás következtében Belgorodban.

Forrás: Ria2023. 12. 31. 8:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már 22-re emelkedett a Belgorod elleni ukrán támadás halálos áldozatainak száma. A sebesültek száma pedig 109 az orosz sajtóinformációk szerint. A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség úgy tudja, több gyermek is van közöttük. 

Mint arról a Magyar Nemzet korábban is beszámolt, jelentős támadást hajtottak végre az ukránok, amely során több mint százan megsebesültek Belgorodban.

A város polgármestere az eseményeket követően elmondta, ideiglenes szállásokat ajánlottak fel, de az emberek úgy döntöttek, hogy inkább otthon maradnak.

Az ukránok pusztítása nem kímélt senkit. Orosz források szerint harminc társasház, 344 lakás és három magánház károsodott meg. Ezek között van iskola és óvoda is. 51 jármű is megrongálódott a csapások következtében. Ezek a számok azonban még nőhetnek, hiszen a károk felmérése folyamatosan zajlik. 

A terrortámadás elkövetőit azonosítani fogják, az Orosz Föderációban már tudják, ki követte el az ágyúzást

 – mondta Rodion Mirosnyik orosz külügyi megbízott.

A támadás során eluralkodott a pánik az orosz városban. Az ipari kamerák felvételén látszik, ahogyan a megriadt szülők igyekeznek menteni gyermekeiket, s minél előbb biztonságos helyre jutni. 

Az orosz védelmi minisztérium jelezte, hogy az ukrán fegyveres erők azért mértek csapást Belgorodra, hogy eltereljék a figyelmet az orosz–ukrán háború frontjain elszenvedett vereségekről, és hasonló akciókra provokálják az orosz csapatokat.

 Hozzátették, a Belgorod elleni csapás nem marad büntetlenül.

Borítókép: A rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának sajtószolgálata által közreadott felvételen sebesültet visznek az orosz mentőegységek tagjai egy ukrán légi támadás után az Ukrajnával határos Belgorod orosz terület azonos nevű székhelyén 2023. december 30-án. (Fotó: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.