Vírusként terjed az antiszemitizmus a német egyetemeken + videó

Rendőrségi beavatkozásra van szükség ahhoz, hogy a zsidók iskolába járhassanak.

2023. 12. 17. 9:27
null
Berlin, 2023. november 8. Az áldozatokra emlékezõk égõ mécsesekbõl formázott Dávid-csillaga a berlini Brandenburgi kapu elõtt 2023. november 7-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint legalább 240 embert elraboltak, és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az övezet ellen elindított izraeli hadmûveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta a tízezret. MTI/EPA/Clemens Bilan Fotó: Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német egyetemeken történt antiszemita incidensekről készített jelentést a Ring Christlich-Demokratischer Studenten nevű diákszövetség. Az egyik berlini egyetemen például nem engedték be a zsidókat az egyik rendezvényre, sajtóinformációk szerint dulakodás tört ki az intézmény bejáratánál. Ez ugyanaz az egyetem, ahol nemrég rendőröknek kellett kivezetniük az egyik Izrael-ellenes tüntetés résztvevőit, erről videófelvétel is készült.

 

Lukas Honemann, a diákszövetség elnöke a Bild német napilapnak arról beszélt, hogy

akár Kasselben, Göttingenben, Bonnban, Monastirban vagy most Berlinben: Izrael ellenségei és az antiszemiták látványosan bátorítják az antiszemitizmust gyűlésekkel, filmestekkel, állásfoglalásokkal, röplapokkal és megfélemlítéssel, az előadótermeket pedig a zsidógyűlölet helyszíneivé változtatják.

– Hová jutottunk mint társadalom, ha Németországban rendőrségi akciókra van szükség az egyetemeken ahhoz, hogy zsidók beléphessenek az előadótermekbe – tette fel a kérdést Honemann. Nemrég azt is videóra vették, ahogy röplapokat, üzeneteket és plakátokat akarnak kitűzni az iskola falaira.

1945 után ismét ébresztőre van szükség a Berlini Szabadegyetemen

– írta a bejegyzéshez a videó megosztója.

Borítókép: Az izraeli háború áldozatainak emlékére állított mécsesekből álló Dávid-csillag Berlinben (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.