2024-nek a béke évének kellene lennie, nem a háborúé – hangsúlyozta Novák Katalin

Az amerikai CNBC-nek adott interjút a magyar államfő.

2024. 01. 19. 17:05
NOVÁK Katalin
Davos, 2024. január 18. A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök interjút ad Steve Sedgwicknek, a CNBC amerikai televíziós hírcsatorna riporterének a davosi Világgazdasági Fórumon 2024. január 18-án. MTI/Sándor-palota Fotó: Sándor-palota
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt szeretném hangsúlyozni, hogy nem állunk háborúban. A NATO-országok és az EU-tagállamok nem állnak háborúban

– emelte ki a magyar köztársasági elnök az orosz–ukrán háborúra utalva. Novák Katalin hangsúlyozta, hogy „ha támogatjuk is Ukrajnát, nem szabad katonailag belekeverednünk ebbe a háborúba”. Hozzátette, hogy el kell kerülni a háború eszkalálódását,

és nem szabad, hogy egy harmadik világháborúban találjuk magunkat.

Novák Katalin visszautalt az első világháborúra, mondván, hogy „2024-ből nem lehet 1914”. 

2024-nek a béke évének kellene lennie, nem pedig a háborúé

– zárta gondolatait. 

Borítókép: A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök interjút ad Steve Sedgwicknek, a CNBC amerikai televíziós hírcsatorna riporterének a davosi Világgazdasági Fórumon 2024. január 18-án (Fotó: MTI/Sándor-palota)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.