A Z generáció 40 százaléka komolyan elgondolkozik a gyermekvállaláson a klímaszorongás miatt

Tóth Edina: Ha nincsen gyermek, nincs a Földnek sem jövője

2024. 01. 31. 16:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Számtalanszor mondták már [európai parlamenti (EP) képviselőtársaim], hogy mennyire különálló és követendő európai és világszinten az a családpolitika, amit a magyar kormány megvalósított” – fogalmazott lapunk kérdésére Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője, aki hozzátette, hogy 

sok konzervatív politikustársa reménykedik abban, hogy saját hazájukban is a magyarhoz hasonló intézkedéseket vezethetnének be.

Mindezt Tóth Edina Brüsszelben, a Nemzetközi Családfejlesztési Szövetséggel együttműködésben szervezett konferenciát megelőző sajtótájékoztatón mondta el, ahol ő a rendezvény házigazdája. A tanácskozás témája a klímaszorongás hatása a családalapításra. A konferencia következtetéseit az ENSZ illetékes bizottsága előtt is ismertetik majd a meghívott szakértők.

Nagyon sokszor azt halljuk baloldali politiusok szájából, hogy az az igazi klímavédelem, hogyha a fiatalok nem alapítanak családot, nem vállalnak gyermeket, mert milyen súlyos és káros szennyezőanyag-kibocsátása van a gyerekeknek

– emlékeztette a sajtó munkatársait a képviselő, aki szerint ez a felfogás „teljes mértékben elhibázott”. Tóth Edina arra hívta fel a figyelmet, hogy a családoknak kiemelt szerepe van az igazi környezetvédelemben, ami az ember és a környezet harmóniáján alapszik. 

Ha nincsen gyermek, nincs a Földnek sem jövője

– összegezte a konzervatív iskola krédóját.

A Fidesz EP-képviselője sajnálatosnak nevezte a médiából érkező baloldali nyomást, különös tekintettel annak komoly következményeire. Egy The Lancet-tanulmányra hivatkozva kiemelte, hogy a baloldali propaganda következtében a Z generáció 40 százaléka komolyan elgondolkozik a gyermekvállaláson a klímaszorongás miatt.

A család és a nemzet lebontásának egyik legújabb módját vélte felfedezni a fiatal generációk ilyen típusú befolyásolásában.

Borítókép: Tóth Edina sajtótájékoztatót tart Brüsszelben, az Európai Parlament épületében (Forrás: Tóth Edina/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.