Már nem is leplezik a kettős mércét Brüsszelben

Az Európai Néppárt parlamenti frakciójának alelnöke sokatmondó bejegyzést tett közzé az X-en.

2023. 12. 17. 15:54
TÓTH Edina
Strasbourg, 2019. július 17. Tóth Edina, a Fidesz-KDNP képviselõje az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A román Siegfried Muresan, az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnöke sokatmondó bejegyzést tett közzé az X felületén. 

Az EU-nak 35 milliárd euró áll rendelkezésre Lengyelország számára a nemzeti gazdaságélénkítési tervhez. Mindig is azt akartuk, hogy ez a pénz gyorsan eljusson a lengyel emberekhez. Az előző kormány akadályozta az EU azon szándékát, hogy segítsen a lengyel népnek. Az új lengyel kormány partner.  Az uniós pénzek Lengyelországba jutnak

– írja Muresan.

A bejegyzés Tóth Edinának, a Fidesz uniós parlamenti képviselőjének szúrt szemet. „A kettős mérce lelepleződött” – kezdi a bejegyzését, amiben rámutat, hogy az új lengyel kormány már Brüsszel kedvencévé válhat, és az eddigi keménykedés hirtelen megszűnt létezni.

Az Európai Néppárt alelnöke lényegében elismerte, hogy az uniós források visszatartása kiváló példája annak, hogy Brüsszel politikai és ideológiai okok miatt kettős mércét alkalmaz a keresztény-konzervatív kormányokkal szemben

– írja a képviselő.

Mint hozzátette, a napnál is világosabb, hogy azok az országok, ahol nemzeti-konzervatív kormány van, soha nem tartozhatnak a jó tanulók közé.

 

Borítókép: Tóth Edina, a Fidesz–KDNP képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.