Az alelnökkel egyeztetett a georgiai ügyész Trump megvádolása előtt

Egyre gyűlnek a bizonyítékok, hogy a Donald Trump elleni jogi eljárással kapcsolatban eljáró ügyészek egyeztettek a Fehér Házzal, valamint a Capitolium ostromát vizsgáló demokrata képviselőházi bizottsággal is.

Forrás: Breitbart, Fox News, The Guardian2024. 01. 11. 10:55
TRUMP, Donald
Davenport, 2023. december 6. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök az Iowa állambeli Davenport egyik vendéglõjében kampányol 2023. december 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes. MTI/AP/Charlie Neibergall Fotó: Charlie Neibergall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előkerült egy feljegyzés, amely bizonyítja, hogy Fani Willis georgiai kerületi ügyész, aki a Donald Trump volt elnök elleni választási beavatkozási ügyben képviseli a vádat, tavaly februárban ellátogatott a Fehér Házba, ahol ötórás megbeszélést folytatott Kamala Harris alelnökkel – írja a Breitbart amerikai hírportál.

A georgiai vádesküdtszék augusztusban döntött a Trump és további 18 személy elleni vádemelésről. A volt elnök jogi csapata akkor a szólásszabadságra hivatkozva kérte az ügy ejtését.

A napokban merült fel, hogy akár a Fehér Ház keze is benne lehetett a per megindításában. Mit arról beszámoltunk, az egyik vádlott ügyvédei bizonyítékot találtak arra, hogy Willis egyik vezető ügyészének, Nathan Wade-nek a kinevezése több szempontból szabálytalan volt, és a férfi a Trump elleni vádemelés előtt kétszer is találkozott fehér házi tanácsadókkal, amit számlák is igazolnak.

Pikáns részlet, hogy Willis és Wade „személyes kapcsolatban” is állt egymással, olyannyira, hogy a kerületi ügyészt Wade válási tárgyalására is beidézték – a The Guardian brit napilap szerint.

Szintén bizonyítékok vannak arra, hogy Willis és Wade az utóbbi jogi cégén keresztül Fulton megye pénzéből fizettek luxusnyaralásokat.

Donald Trump szerint a fejlemények bizonyítják, hogy az ellene indított eljárás nem tisztességes, és az ügyet ejteni kellene − írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Ez törvénytelen. Amit tett, az illegális

− vélekedett a volt elnök.

Ha mindez még nem lenne elég, a Capitolium 2021. január 6-i ostromát vizsgáló demokrata vezetésű képviselőházi bizottsággal is hírbe hozták Willist, illetve ügyészségi csapatát. A vonatkozó információkat ráadásul némi eljárási trükközés segítségével visszatartották a vádlottak ügyvédeitől – számol be róla a Breitbart.

A képviselőház akkori elnöke, a demokrata Nancy Pelosi megakadályozta, hogy a bizottságba a republikánusok jelöltjei is bekerüljenek. A pártatlannak nehezen tekinthető testület azóta megsemmisítette az iratait, így csak annyit lehet tudni, hogy a georgiai ügyészség emberei betekinthettek a képviselőházi bizottság által – a republikánusok szerint nem egyszer törvénytelen eszközökkel – gyűjtött bizonyítékokba.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Charlie Neibergall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.