Az Európai Parlament elé kellene állnia, de hirtelen lebetegedett Charles Michel

Fáj az Európai Tanács elnökének dereka, noha a Magyarországnak járó uniós pénzekről is kérdezték volna.

2024. 01. 16. 9:37
MICHEL, Charles
Brüsszel, 2022. december 15. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójára érkezik az esemény elsõ napján, 2022. december 15-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Tanács elnökének szóvivője erősítette meg, hogy Charles Michel nem áll az Európai Parlament elé szerdán.

Orvosi okokból (akut lumbágó) és orvosi utasításra az elnöknek korlátoznia kell mozgását. A napirendet ennek megfelelően átszervezik az elkövetkező napokra. Ezért február elején az Európai Parlamentben ismerteti a decemberi és a február 1-jei Európai Tanács következtetéseit

– áll a rövid közleményben.

A hír Brüsszelt is lázba hozta, ugyanis az EP képviselői arra készülnek, kritikák sorával szembesítik Michelt.

Szerdán ugyanis kiemelt vitával kezdik a napot Strasbourgban az Európai Parlament plenáris hetén. Napirendre kerül az Európai Tanács 2023. december 14–15-i ülésének következtetései, valamint az Európai Tanács 2024. február 1-jei rendkívüli ülésének előkészítése, szó lesz továbbá a magyarországi helyzetről és a befagyasztott uniós pénzeszközökről.

Tehát az ülésre hivatalos volt Charles Michel is, akire várhatóan arról záporoztak volna kérdések, hogy miért hagyja ott az elnöki széket idő előtt, így – akár csak gondolat szintjén is – pozícióba hozva Orbán Viktort.

Borítókép: Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.