Egy metróvonalat is építhetett volna Bécs a migránsokra fordított pénzekből

Már több mint húszmilliárd eurónál járnak az osztrák kiadások, kiszámolták, mire lett volna elég ez a pénz.

Forrás: Express2024. 01. 18. 13:26
null
Köpcsény, 2022. augusztus 13. Sérültet szállítanak el a helyszínrõl 2022. augusztus 13-án, miután balesetet szenvedett egy illegális bevándorlókat szállító furgon az ausztriai A6-os autópályán, a köpcsényi (Kittsee) határátkelõhely közelében. A mintegy húsz migráns közül három életét vesztette, hét súlyosan megsérült. A Szlovákiából érkezõ furgon feltehetõleg orosz állampolgár vezetõje el akart kerülni egy rendõri ellenõrzést, ezért gyorsított, majd a jármû az elsõ kijáratnál, a kanyarban felborult. A sofõrt õrizetbe vették. MTI/EPA/Thomas Lenger Fotó: Thomas Lenger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiszámolták az osztrákok, hogy mennyi pénzt költ a kormány a migránsokra. Az Express osztrák hírportál kiemelte, 2022 óta több mint 168 ezer menedékkérelmet nyújtottak be Ausztriában, a migránsokra egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint

már 21,6 milliárd eurót költött a bécsi kormány.

Ebből az összegből akár egy vadonatúj metróvonalat is építhettek volna vagy húsz új épületet kaphatott volna a bécsi kórház, vagy minden osztráknak adhattak volna ajándékba 2333 eurót. Ahelyett tehát, hogy az országot tudták volna fejleszteni, migránsokra költötték el ezt a rengeteg pénzt.

A nagyarányú migráció eleinte szembetűnő nettó többletköltségekkel járt a közszféra számára, majd némileg javult a helyzet, miután a bevándorlókat jobban tudták már foglalkoztatni. A kiadások azonban még így is jóval meghaladják az állam bevételeit. A legnagyobb összeget, mintegy 5,8 milliárd eurót az alapellátás, valamint a kísérő nélkül érkező kiskorúaknak nyújtott gyermek- és ifjúsági jóléti költségek adják. A fiatal bevándorlók oktatásának költségei is rendkívül drágák, elérik a 4,42 milliárd eurót.

Nemrég a németek is kiszámolták, mennyibe kerülnek a migránsok az országnak. Bernd Raffelhüschen német közgazdász szerint a migrációra fordított kiadások egyszercsak 5,8 milliárd eurónyi lyukat ütnek majd a gazdaságon.

Borítókép: Sérültet szállítanak el a helyszínről 2022. augusztus 13-án, miután balesetet szenvedett egy illegális bevándorlókat szállító furgon az ausztriai A6-os autópályán, a köpcsényi (Kittsee) határátkelõhely közelében (Fotó: MTI/EPA/Thomas Lenger)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.