Elözönlötték Franciaországot a hajléktalanok

Hajléktalanok százezrei élnek Franciaországban, egyre több közöttük az illegális bevándorló.

2024. 01. 12. 5:22
null
Saint Cyr l'Ecole, 2022. december 28. A Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének önkéntesei egy hajléktalan emberrel beszélnek a Párizs közelében levõ Saint Cyr l'Ecole településen 2022. december 27-én este, amikor a francia szeretetszolgálat felkereste a fõváros vonzáskörzetében fedél nélkül élõket, hogy élelemmel és alapvetõ szükségleti cikkekkel lássa el õket. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson Fotó: Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban egyre több a hajléktalan, köztük rengeteg a nő, a gyermek és a külföldi. Az Abbé Pierre Alapítvány 2023-as jelentése szerint 

körülbelül 330 ezer hajléktalan él az országban: vannak köztük olyanok, akik az utcán élnek, másik részük pedig különböző hajléktalanszállókon, menedékkérőknek felállított befogadóközpontokban húzzák meg magukat.

Mint az egyesület kiemelte, ez a szám csak becslés, hiszen a legfrissebb nyilvános statisztikai adatok 2012-ből származnak. Nathalie Latour, egy hajléktalanokkal foglalkozó civil szervezet igazgatója arra mutatott rá, hogy a hajléktalanok körében növekszik a külföldiek aránya is.

Vannak menedékkérők, menekültek, elutasított menedékkérők

– fogalmazott.

2023 szeptemberében Emmanuel Macron francia elnök arról számolt be, hogy a szállókon élők közel hatvan százaléka olyan nő és férfi, akik a menedékkérelmük elbírására várnak vagy illegálisan tartózkodnak az országban. Nathalie Latour szerint a szállók a kudarcot vallott közpolitikák bizonyítványai. Kiemelte: többek közt a migrációs politika, a lakhatási politika, a börtönből való szabadulások állnak a tendencia hátterében.

Nemrég lapunk is megírta, hogy a francia közvélemény egyetért abban a kérdésben, hogy túl sok a nem európai bevándorló az országban. Egy közvélemény-kutatás alapján a megkérdezett 25–34 évesek 57 százaléka gondolja így, míg az 50–64 éves korosztályban ez a szám már 72 százalék.

 

Borítókép: A Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének önkéntesei egy hajléktalannal beszélnek a Párizs közelében levõ Saint Cyr l’Ecole településen (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.