Küszöbön a harmadik világháború az orosz duma elnöke szerint

Elmondása szerint a külföldi vezetők támogatják az ukrán hatóságok által folytatott népirtás és terrorizmus politikáját.

2024. 01. 27. 8:55
LAVROV, Szergej
Moszkva, 2022. október 3. Az Állami Duma által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz parlamenti alsóház, az Állami Duma 2022. október 3-i ülésén beszél Moszkvában. Ezen a napon az alsóház ratifikálta az orosz ellenõrzés alá került négy ukrajnai régió Oroszországhoz csatlakozásáról szóló szerzõdéseket. MTI/EPA/Az Állami Duma sajtószolgálata Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vjacseszlav Vologyin szerint a nyugati vezetők támogatják az ukrán hatóságok által folytatott népirtás és terrorizmus politikáját –foglalta össze az állami duma elnökének szavait a Lenta.ru. Vologyin megjegyezte, hogy 80 évvel ezelőtt Leningrád felszabadult a fasiszta blokád alól, de most „a nácizmus ismét felütötte a fejét”. Telegram-bejegyzésében megemlékezett a 80 évvel ezelőtti eseményről. 

 

Vologyin kijelentette, hogy a NATO számára a fasiszta ideológia normává válik, és új világháborúhoz vezethet.

Ez egy veszélyes út, amely új világháborúhoz vezethet. Fontos, hogy mindent megtegyünk azért, hogy ez ne forduljon elő 

– mondta.

Január elején a NATO Katonai Bizottságának elnöke, Rob Bauer azt mondta, hogy az ukrajnai konfliktus holtpontra jutott – emlékeztet a portál. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a szövetség kész továbbra is támogatni Kijevet. Bauer arra is felszólította az embereket, hogy készüljenek fel a váratlan válságokra.

Borítókép: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz parlamenti alsóház, az állami duma 2022. október 3-i ülésén beszél Moszkvában. Ezen a napon az alsóház ratifikálta az orosz ellenőrzés alá került négy ukrajnai régió Oroszországhoz csatlakozásáról szóló szerződéseket (fotó: MTI/EPA/az állami duma sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.