Magyar hangzású nevek is lehettek a lelőtt orosz repülő utaslistáján

Az ukránok által lelőtt gép utaslistája két magyar nevet is említ.

2024. 01. 24. 14:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közösségi oldalon tettek közzé egy listát azokról a katonákról, akik a ma délelőtt lelőtt orosz repülőgép fedélzetén voltak.

A dokumentumban több magyar hangzású név is szerepel.

Mivel Kárpátalján nagyon sok a vegyesházasság, így ezek a katonák akár magyar származásúak is lehetnek.

 

Olyan sajtóinformációk láttak napvilágot, amelyek szerint az oroszok előre megadták a repülési útvonalat, hadifoglyokat szállítottak ugyanis egy megbeszélt fogolycserére. Az ukránok állítólag tudtak a repülő érkezéséről, és tudatában voltak annak is, hogy nem szabad lelőni a gépet.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, 11 órakor lezuhant egy Il–76-os repülőgép egy menetrend szerinti repülés közben Belgorod régióban. A fedélzetén az Ukrán Fegyveres Erők 65 elfogott katonája, a repülőgép hatfős személyzete és három kísérő tartózkodott.

Az orosz védelmi minisztérium a közleményében tudatta, hogy az orosz légierő bizottsága a helyszínre repült, hogy megállapítsák a repülőgép-szerencsétlenség pontos okát.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.