Az ukránok lelőttek egy ukrán hadifoglyokat szállító orosz repülőgépet Belgorodban + videó

A fedélzeten az ukrán fegyveres erők 65 elfogott katonája, a legénység hat tagja és három kísérő tartózkodott.

2024. 01. 24. 12:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Idén január 24-én, moszkvai idő szerint délelőtt 11 órakor lezuhant egy Il–76-os repülőgép egy menetrend szerinti repülés közben Belgorod régióban. A fedélzetén az Ukrán Fegyveres Erők 65 elfogott katonája, a repülőgép hatfős személyzete és három kísérő tartózkodott

 – közölték, hozzátéve, hogy a katonákat fogolycsere céljából szállították a határ menti orosz régióba.

 

Az orosz védelmi minisztérium a közleményében tudatta, hogy az orosz légierő bizottsága a helyszínre repült, hogy megállapítsák a repülőgép-szerencsétlenség pontos okát.

A kerület sürgősségi szolgálatának képviselője a TASZSZ orosz hírügynökségnek elmondta, hogy sürgősségi egészségügyi csapatok mentek ki a repülőszerencsétlenség helyszínére a Korocsanszki kerületben.

Több orvosi segélyállomásról mentek mentők a repülőszerencsétlenség helyszínére a Korocsanszki kerületben, tűzoltók és rendőrök is voltak a helyszínen

 – mondta.

Korábban Belgorod régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov a Telegram-csatornáján számolt be az incidensről, anélkül, hogy további részleteket közölt volna. 

Elmondása szerint a nyomozócsoport és a rendkívüli helyzetek minisztériumának munkatársai jelenleg is dolgoznak a helyszínen.

Andrej Kartapolov, az orosz parlament alsóháza védelmi bizottságának elnöke szerdán Moszkvában kijelentette, hogy három nyugati gyártmányú rakéta találta el az ukrán hadifoglyokat szállító orosz Il–76-os katonai repülőgépet – tájékoztat az MTI.

Kartapolov a Vesztyi FM orosz hírrádió beszámolója szerint azt hangoztatta: a vizsgálatnak még meg kell állapítania, hogy a gépet amerikai Patriot vagy német IRIS–Ts rakéták semmisítették-e meg.

Vjacseszlav Vologyin házelnök elrendelte az amerikai kongresszushoz és a német Bundestaghoz intézendő felhívás megszövegezését, annak érdekében, hogy a képviselők ráébredjenek, kiket finanszíroznak.

Az ukránok közlése szerint a gépen nem ukrán katonák tartózkodtak, hanem arra hivatkoznak, hogy katonai felszerelést, fegyvereket szállított a repülő.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.