Meglepő dolgot találtak a banános dobozokban

Megdöbbentő fordulat. Erre nem számítottak a hatóságok sem.

Forrás: Reuters, RTS, X 2024. 01. 03. 13:47
Forrás: DGSN MAROC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brutális fogásuk volt a marokkói rendőröknek. A hatóságok mintegy másfél tonna kokaint foglaltak le. A kábítószer banános dobozokba volt rejtve egy Dél-Amerikából Törökországba tartó hajón.

A Reuters brit hírügynökség beszámolója szerint a marokkói rendőrség közölte, hogy kedden 1,488 tonna kokaint foglaltak le banános dobozokba rejtve Tanger Med északi kikötőjében, amely a Gibraltári-szorosnál található. 

A kábítószert egy Dél-Amerikából induló, Törökországba tartó, európai lobogó alatt közlekedő hajó konténerében találták meg – áll a rendőrség közleményében. Az akciót a spanyol biztonsági szolgálatokkal együttműködve hajtották végre – közölte a marokkói rendőrség, megjegyezve, hogy a nyomozás még folyamatban van.

Nem ez az első fogása az elmúlt hónapokban a marokkói hatóságoknak. 

Októberben a helyi rendőrség 1,37 tonna kokaint talált Casablancában. A mostani kapás pedig csak egy nappal azután történt, hogy csaknem 363 kilogramm kokaint foglaltak le az egyenruhások egy teherautóban – tudósít a szerb közmédia. 

Az RTS megjegyzi, ezen az észak-afrikai országon halad át a Dél-Amerikából Európába irányuló kábítószer-csempészet kulcsfontosságú útvonala.

Borítókép: Kokainfogás Marokkóban (Fotó: DGSN MAROC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.