Orosz–ukrán háború: Ismét Oroszországot támadták az ukránok + videók

A szombati brutális akció után ezúttal is orosz területek ellen indított támadást Kijev.

2024. 01. 03. 10:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna 12 rakétát és több drónt lőtt ki szerda hajnalban az oroszországi Belgorod régióra – közölte az orosz védelmi minisztérium és a helyi hatóságok. 

Vjacseszlav Gladkov regionális kormányzó szerint a helyzet „továbbra is feszült” a városban, ahol Oroszország szerint 25 civil, köztük öt gyermek vesztette életét a szombati ukrán támadásokban.

A legutóbbi támadások kapcsán egyelőre nincs szó áldozatokról – írja a Reuters brit hírügynökség. 

Gladkov elmondta, hogy a károkat még a nap folyamán felmérik. Ukrajna egyelőre nem kommentálta a legújabb támadás hírét.

Belgorod az ukrán határhoz közel fekszik. Az orosz–ukrán háború kezdete óta előfordultak a területen kisebb támadások, de a szombati volt messzemenően a leghalálosabb. Vlagyimir Putyin orosz elnök ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy az „nem marad büntetlenül”.

 

Robbanások hallatszottak az éjszaka Szevasztopolban is, a Krím legnagyobb városában. A BBC brit hírügynökség ottani áldozatokról vagy károkról nem tud.

Borítókép: A rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának sajtószolgálata által közreadott felvételen lángoló autót locsolnak orosz tűzoltók egy ukrán légi támadás után az Ukrajnával határos Belgorod orosz terület azonos nevű székhelyén 2023. december 30-án (Fotó: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.