Őrület: Kaliforniában ezentúl az állam fedezi az illegális bevándorlók nemváltoztatását

Még a szőrtelenítést is állja az állam.

Forrás: Mandiner2024. 01. 08. 20:42
null
Lukeville, 2023. december 13. Illegális bevándorlók jutnak be az Egyesült Államokba a mexikói határkerítésen levõ résen át az arizonai Lukeville településnél 2023. december 12-én. December elején az amerikai-mexikói határszakaszon ismét 10 ezerre emelkedett a naponta feltartóztatott migránsok száma. Az amerikai hatóságok októberben és novemberben mintegy 475 ezer embert vettek nyilvántartásba illegális határátlépés miatt, 60 ezer ember pedig úgy lépte át a határt, hogy nyilvántartásba venni sem tudták õket. MTI/EPA/Allison Dinner Fotó: Allison Dinner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalifornia állam 2024-ben kibővíti egészségügyi rendszerét, ami azt jelenti, hogy még több adófizetői dollárból finanszírozzák majd a nemváltoztató műtéteket a lakosok számára, állampolgársági státusuktól függetlenül – írta a Fox News alapján a Mandiner.

Egy 2022 májusában már beterjesztett és a Daily Caller Alapítvány által ismertetett feljegyzés szerint a kaliforniai Medi-Cal fedezi majd a jövőben a hormonterápiák és az olyan eljárások költségeit

amelyek az elsődleges és másodlagos nemi jellemzőket az egyén azonosított nemének megfelelővé teszik, beleértve az e szolgáltatásokhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokat, például a szőrtelenítést is

– írta meg a Mandiner. Január elsejétől

mintegy hétszázezer, 26 és 49 év közötti illegális bevándorló jogosult ezekre az egészségügyi szolgáltatásokra,

amelyek a becslések szerint a kaliforniai adófizetők számára megközelítőleg 3,1 milliárd dollárba kerülnek. A Kaliforniában élő illegális bevándorlók számára ez évente több mint négyezer dolláros egészségügyi ellátási támogatást jelent, amelyet az állam általános alapjából finanszíroznak – ismertette a lap.

 

A nemi hovatartozást megerősítő ellátás a Medi-Cal fedezett ellátása, amennyiben orvosilag szükséges

– olvasható a feljegyzésben. Az erre vonatkozó kérelmeket olyan szakemberektől kell kérni, akiknek tapasztalata van a transznemű és nemileg sokszínű személyek kompetens ellátásában, és országosan elismert irányelveket kell alkalmazniuk.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.