Rendőrautóként süvíthet Elon Musk Cybertruckja

Egyes Teslákat már használnak az amerikai rendőrök, így nem elképzelhetetlen, hogy ez megtörténik.

2024. 01. 15. 20:34
MUSK, Elon
Buena Park, 2023. december 2. A Tesla amerikai elektromosautó-gyártó új, Cybertruck nevû terepjárója a kaliforniai Buena Parkban 2023. december elsején. A futurisztikus megjelenésû jármû szállítása közel négy év késéssel indult meg, a modell ára végül 60 990 dollárról (vagyis mintegy 21,3 millió forintról) indul, ami több mint 50 százalékkal magasabb, mint amennyire a vezérigazgató Elon Musk 2019-ben becsülte a Cybertruck majdani árát. MTI/EPA/Allison Dinner Fotó: Allison Dinner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég a texasi rendőrség egyik tisztviselője tett fel egy kérdést az X-en, amiben a Tesla vezérét, Elon Muskot is megjelölte, és azt kérdezte, vajon jó rendőrautó lenne-e egy Cybertruckból, mivel nehéz jó és új járműveket találni a rendőrségi flotta feltöltéséhez.

Musk nem hagyta ki a lehetőséget, és válaszolt is a rendőrnek, egy 100-as hangulatjelet adott, ami erős jóváhagyást jelent. 

A Tesla 2023 decemberében kezdte meg a járművek gyártását, évekkel azután, hogy Musk 2019-ben először mutatta be a járművet, amelyet akkor „a jövő páncélozott személyszállítójának” neveztek el. 

Az autó egyedi szögletes karosszériája a Tesla által kifejlesztett rozsdamentes acélötvözetből készült, a multimilliárdos a járművet úgy nevezte, mint „a legegyedibb dolognak az úton”.  Musk azt mondta a kocsiról, hogy végre úgy fog kinézni, mint a jövő.

Az Egyesült Államokban több rendőri egység már beépített Tesla elektromos autókat a flottájába, a Cybertrucknak is találhatnak helyet.

Nemrég lapunk beszámolt róla, hogy egy férfi száz nap alatt fából épített meg egy Cybertruckot, ami hatalmas népszerűségnek örvendett a YouTube-on.

Boítókép: A Tesla amerikai elektromosautó-gyártó új, Cybertruck nevű terepjárója a kaliforniai Buena Parkban 2023. december elsején (Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.