Szijjártó Péter: Köszönet a kiváló szakmai és emberi teljesítményért Jeruzsálemben!

Rendkívüli állománygyűlésen ismerte el a Jeruzsálemben működő magyar külképviselet elmúlt száznapos munkáját a külgazdasági és külügyminiszter.

2024. 01. 21. 13:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha háború tör ki valahol vagy háborúhoz hasonló körülmények állnak elő, oda ember kell a gátra, aki az adott képviseleten dolgozik

 – mondta el Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltett videóban köszönetet mondott a jeruzsálemi magyar képviseleten dolgozóknak az elmúlt 103 nap alatt végzett munkájukért.

 

A csillagos ötös az nem elég kifejezés ahhoz, amit a Krétába be kellene írni ezért a száznapos erőfeszítésért

Nagyon büszke vagyok a munkatársakra, tette hozzá, hiszen minden magyar, aki bajba került, az számíthatott ránk.

Minden magyarnak segítettünk, ráadásul a segítségnyújtásban nemzetközi összehasonlításban is az első helyen álltunk időben is és minden szempontból

hangsúlyozta Szijjártó Péter. Az, hogy 557 embert sikerült kihozni az országból, és Gázából a 15-ből 14 magyar állampolgár, aki szerette volna elhagyni a térséget, az elsők között tudott eljönni, az kiváló teljesítmény, mondta a miniszter.

A túszok közül is aki a szabadítható kategóriában volt, mindenki kiszabadult.

Az emberek egyénisége vészhelyzetben mutatkozik meg igazán, mondta. 

Vannak, akik ebben a helyzetben is dolgoznak éjt nappallá téve, fáradságot nem kímélve, és vannak, akik a politikai hasznot keresik, hazudoznak...és mocskos vádakkal illetik azokat, akiknek köszönhetően egyébként a saját életüket menteni tudták 

célzott a baloldali sajtóban megjelent vádakra Szijjártó Péter. Úgy fogalmazott: „Kritikákkal nem szoktam foglalkozni, de amikor háborús környezetben az életüket kockára tévő embereket teljesen érthetetlen, talán politikai okból elkezdenek vádolni, az számomra vörös vonal.”

Ezért első ízben sajtó helyreigazítási per indítására adott utasítást, tette hozzá. 

A HVG ellen indított pert a minisztérium megnyerte.

Szeretném megköszönni a helytállást és ezt a fantasztikus bátorságról tanúbizonyságot tevő teljesítményt! Ez a szakmai mellett, ami fontosabb talán, emberileg is kiváló teljesítmény.

A tárcavezető egy miniszteri dicsérő oklevéllel ismerte el a külképviselet teljesítményét.

Borítókép:Drégelypalánk, 2024. január 12. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Drégelypalánk-Ipolyhídvég közötti, 2,9 milliárd forintból megépült Ipoly-híd projektzáró rendezvényén a drégelypalánki művelődési házban 2024. január 12-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.