Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

A Gázában maradt két magyar túsz ügyében tárgyalt Szijjártó Péter

Magyar Nemzet
2023.11.30. 12:57 2023.11.30. 13:03
A Gázában maradt két magyar túsz ügyében tárgyalt Szijjártó Péter

Szkopjéből, az EBESZ külügyminiszteri tanácsüléséről posztolt bejegyzést a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a Facebookon azt írta, volt alkalma személyesen is egyeztetni Eli Cohennel, Izrael külügyminiszterével, akit barátjának nevezett a szövegben.

Továbbra is aggodalomra ad okot a biztonsági helyzet a Közel-Keleten: nem lehet tudni, hogy meddig tart a fegyverszünet, és azt sem, hogy még hány túsz fog tudni kiszabadulni a fogságából.

– írta bejegyzésében a magyar külgazdasági és külügyminiszter. 

Szijjártó Péter hozzátette: a konfliktus kitörése óta eddig mindig számíthattunk Izraelre. 

Gyorsan és sikeresen tudtuk evakuálni az országban tartózkodó magyarokat és a Gázai övezetből is az elsők között tudtuk kihozni állampolgárainkat, valamint három magyar túsz is kiszabadulhatott a Hamász és Izrael közötti megállapodást követően. Most arra kértem, Izrael külügyminiszterét, hogy segítsenek nekünk elérni hogy a két, magyar állampolgárságú férfi túsz is minél előbb kiszabadulhasson a fogságából

-– húzta alá a magyar miniszter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

 

Támadás Izrael ellen

Felgyújtotta magát egy katona az izraeli nagykövetség előtt + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.