A Gázában maradt két magyar túsz ügyében tárgyalt Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter izraeli kollégájával, Eli Cohennel egyeztetett Szkopjéban.

2023. 11. 30. 12:57
SZIJJÁRTÓ Péter (Fotó:MTI/Kiss Dániel)
Sajtótájékoztató a Körber Hungária beruházásáról Pécsen SZIJJÁRTÓ Péter (Fotó:MTI/Kiss Dániel) Fotó: Kiss Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szkopjéből, az EBESZ külügyminiszteri tanácsüléséről posztolt bejegyzést a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a Facebookon azt írta, volt alkalma személyesen is egyeztetni Eli Cohennel, Izrael külügyminiszterével, akit barátjának nevezett a szövegben.

Továbbra is aggodalomra ad okot a biztonsági helyzet a Közel-Keleten: nem lehet tudni, hogy meddig tart a fegyverszünet, és azt sem, hogy még hány túsz fog tudni kiszabadulni a fogságából.

– írta bejegyzésében a magyar külgazdasági és külügyminiszter. 

Szijjártó Péter hozzátette: a konfliktus kitörése óta eddig mindig számíthattunk Izraelre. 

Gyorsan és sikeresen tudtuk evakuálni az országban tartózkodó magyarokat és a Gázai övezetből is az elsők között tudtuk kihozni állampolgárainkat, valamint három magyar túsz is kiszabadulhatott a Hamász és Izrael közötti megállapodást követően. Most arra kértem, Izrael külügyminiszterét, hogy segítsenek nekünk elérni hogy a két, magyar állampolgárságú férfi túsz is minél előbb kiszabadulhasson a fogságából

-– húzta alá a magyar miniszter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.