Ukrajnában már a tömegközlekedési eszközökön fogdossák össze a katonákat

Odesszában a területi sorozó központok munkatársai elkezdték elkapni a férfiakat a tömegközlekedési eszközökről.

2024. 01. 09. 12:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Odesszában a területi sorozó központok (TCK) munkatársai elkezdték elkapni a férfiakat a tömegközlekedési eszközökről. Erről ukrán Telegram-csatornák számoltak be címlapokon. Mint a szemtanúk megjegyzik, a katonák megállították a villamost, majd az összes férfit kiszállították belőle, és felpakolták őket egy buszra. Nem sokkal korábban már volt egy hasonló helyzet a városban, amikor a TCK képviselői megállították a trolibuszt, és ellenőrzést tartottak benne, írta a lenta.ru. hírportál.

Decemberben a Verhovna Rada nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának helyettes vezetője, Jehor Csernyev elutasította a mozgósítás elnyomó módszereinek támogatását. Szerinte elfogadhatatlan az a helyzet, amikor a katonai toborzók elkapják a férfiakat és összekulcsolt kézzel autókba lökik őket.

Nemrégen vált ismertté, hogy Ukrajnában egy nő bocsánatot kért az Ukrán Fegyveres Erőknél a közzétett videóüzenetéért, amelyben azt állította, hogy férjét a TCK alkalmazottai elrabolták az autóból. A nő a videóban az anyanyelvén, oroszul beszélt, és mint kiderült, a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyéből érkezett szeretteivel Kárpátaljára.

Elhurcolták a férjemet, egyedül vagyok a gyerekeimmel egy számomra ismeretlen községben. Fogalmam sincs, mit tegyek. A gyermekeim sírnak, nem tudunk hova menni, mert görcsös idegállapotba kerültem. A férjemet katonák vitték el, vele együtt a papírjait is magukkal vitték. Állítólag Husztra, de azt se tudom, hogy az merre van

– mondta akkor a sokkos állapotba került nő.

A kétségbeesett dnyipropetrovszki nő a videón, majd a kihallgatáson (Forrás: Telegram)

Később a megfenyegetett nő kénytelen volt a fegyveres erőktől bocsánatot kérni.

Köztudott, hogy Ukrajnában két megyében zajlik ennyire brutális módon a mozgósítás, az egyik az oroszajkúak által lakott Odessza, a másik pedig Kárpátalja.

Borítókép: Újoncok kiképzésen vesznek részt a dél-oroszországi Rosztovi terület egyik gyakorlóterén 2022. október 4-én (Fotó: MTI/EPA/Arkagyij Budnyickij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.