A gazdák még nagyobb erővel szállták meg Brüsszelt, mint korábban + videó

Ismét traktorok lepték el Brüsszel utcáit. Gazdák demonstrálnak a belga fővárosban.

2024. 02. 26. 9:58
Brüsszel, 2024. február 26. Tüntetõ gazdák érkeznek traktorjaikkal a rendõrség által elkerített brüsszeli európai negyedbe az Európai Unió Mezõgazdasági Tanácsának brüsszeli ülése elõtt 2024. február 26-án. MTI/AP/Nicolas Landemard Fotó: Nicolas Landemard
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel egy dudaszóval teli éjszaka után megbénult forgalomra ébredt. Több száz traktor lepte el ismét a várost, még nagyobb felhajtást csapva, mint a korábbi tüntetés alkalmával.

Ahogy előrejeleztük, a demonstráció időzítése nem véletlen, ugyanis hétfőn ül össze a Mezőgazdasági és Halászati Tanács Brüsszelben.

A korábbi tüntetés is óriási port vert fel. Ritka látvány az Európai Parlament előtti Luxemburg téren a lángoló szalma, ebből jutott bőven korábban is, most azonban más ikonikus helyszíneket is elleptek a traktorok.

Tüzek égnek a Európai Parlament előtt 2024. február elsején (Fotó: Manninger Miksa)

Az Európai Unió Mezőgazdasági Tanácsának ülésnapját megelőző este már Brüsszel főteréről, a Grand-Place-ról is parkoló traktorokról érkeztek hírek. A felfordulás mértéke azonban nem meglepő, hiszen a rendőrség előrejelzése szerint mintegy 1500 tüntető részvételére számítanak hétfőn.

Borítókép: Tüntető gazdák érkeznek traktorjaikkal a rendőrség által elkerített brüsszeli európai negyedbe az Európai Unió Mezőgazdasági Tanácsának brüsszeli ülése előtt 2024. február 26-án (MTI/AP/Nicolas Landemard)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.